Bir ağaç sizden bir orman bizden kampanyası

Bir ağaç sizden bir orman bizden kampanyası
3 Kasım 2014 10:18

Hayatımın en anlamlı Pazar günlerinden birini hiç şüphesiz dün Eymir’de yaşadım.

 

Osman ERCAN H&H YORUM

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geleneksel Eymir Gölü Şenliği ve Ağaç Dikme Bayramı kapsamında 02.11.2014 Pazar günü ODTÜ’lüler olarak doğa severler ve yabancı misyon şefleriyle Eymir’de bir araya gelerek yaklaşık 25 bin fidanı toprakla buluşturduk.

 

11
Nitelikli ekolojik özeliklere sahip Eymir Gölü’nün çevresini ağaçlandırarak daha yaşanılası bir dünya için yeni yatırımlar yapmış olduk.

 

1
ODTÜ Rektörü Sayın Ahmet Acar yapmış olduğu konuşmasında önemli noktalara değindi:

 

33
* Gençlere ve yeni nesillere doğayı korunmuş bir şekilde bırakmayı amaçladıklarını ifade ettikten sonra 300 bin ağaç dikmek için başlattıkları kampanyanın bu yıl sonunda 150 bine ve gelecek yıl Kasım ayında da 300 bine ulaşacağını dile getirdi.300 bininci ağacın Eymir bölgesine dikileceğini belirten Acar konuşmasını bitirdikten sonra ağaçlandırma çalışmalarına kendisi de ağaç dikerek katkıda bulundu.

 

 

44
Bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için dikim yapılmadan önce dağıtılan ”Fidan nasıl dikilir ?” başlıklı bildiriyi okuyarak ağaç dikme bölgesinde yerlerimizi aldık ve bir umutla,neşeyle gelecek güzel günleri düşleyerek, özenle fidanlarımızı diktik .

 

55
53 Yıldır ağaç dikme şenliklerinde dağıtılan ve artık gelenekselleşen sandviçlerimizi atıştırarak Eymir Gölü çevresindeki Kayıkhane mevkiine gittik ve Cumhuriyet Koşusu için keyifle , gururla hep birlikte ter döktük. Ben 35 yaş altı 2.7 kmlik kısa parkuru tercih ettim fakat 10.3 kmlik uzun parkur da yarışan sportif dostlarımız da vardı.

 

66
Etkinlikler gün boyunca yoğun bir şeklide sürdü ve 1971 model ,efsane ,mavi ring otobüslerle okula döndük.

En umutsuz zamanlarımda adeta terapi yerine geçen, ”Çevreye duyarlı,yaşama saygılı” sloganıyla doğa severliği, özgürlükleri ve barışı egemen kılan ODTÜ yönetimine teşekkür ediyorum.

Ne mutlu ki bu topraklarda hala ağaç dikmek için Pazar sabahı uykusundan feragat edip, seferber olanlar var ve yine ne mutlu ki Cumhuriyet Koşusu’na katılacağı için gün sayanlar ve yüreği titreyen dostlarımız var.

Teşekkürler kalbi doğa ve aydınlık günler için çarpanlara, güne umutla başlayanlara.
Teşekkürler…

 

7odt

 

 

Not: Fotoğraflar için Yaz Hocam gazetesi yazarı,sevgili arkadaşım Safura Koçoğlu’na teşekkür ederim.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)