Başbuğ: ‘Gülen bir şey yapar mı’ korkusuyla komplolara sessiz kaldılar

Başbuğ: ‘Gülen bir şey yapar mı’ korkusuyla komplolara sessiz kaldılar
28 Kasım 2017 08:20

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik operasyonlarda bazı kesimlerin ‘Fethullah Gülen bir şey yapar mı’ korkusuyla sessiz kaldığını söyledi ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a bu süreçte TSK’ya olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

 

DHA

Emekli Orgeneral Başbuğ, geçirdiği beyin kanamasının ardından yaklaşık 1.5 aydır İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi gören CHP Antalya Milletvekili Baykal’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Başbuğ, Baykal’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

 

 

‘KOMPLOLARI DESTEKLEDİLER’

 

 

Baykal’ın Türk siyasetinin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olduğunu söyleyen Başbuğ, şöyle devam etti:

 

 

“Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle 2007’den itibaren gerçekten büyük komplolarla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte Baykal hiç tereddüt etmeden bu komplolara karşı pozisyon aldı. TSK’nın yanında yer aldı ve bizi her zaman destekledi. Başkaları da bu komploların olduğunu biliyorlardı, fakat ‘Fetullah Gülen bize bir şey yapar mı’ korkusuyla sessiz kalmayı tercih ettiler. Bir kısmı da, adeta bu komploları desteklediler ve bugünlere geldik. Baykal’ın komplolar karşısındaki tavrını, TSK’ya desteğini hiçbir zaman unutamayız, ki o süreçte kendisi de bu davranışları nedeniyle ağır sataşmalara maruz kaldı.”

 

© Fotoğraf: DHA