Ahlaksız öğretmene rekor ceza!

Ahlaksız öğretmene rekor ceza!
10 Eylül 2017 10:07

Yargı, tacizci voleybol öğretmeni için emsal karar aldı. İstanbul Kadıköy’deki Halk Eğitim Merkezi’nde görevli voleybol hocası O.E., ders verdiği 12-15 yaş arası 7 kız öğrenciye, daha iyi voleybol oynayabilmek için kalça ve göğüslerine özel olarak masaj yapması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kızlar, durumu ailelerine bildirdi.

 

 

Yalçın Bel / Sözcü

Mağdur öğrencilerin şikayeti sonucu yapılan araştırmada, şüpheli O.E.’nin, 2013-2015 yılları arasında çocukları hem sözlü hem de fiilen taciz ettiği anlaşıldı. Şikayet üzerine gözaltına alınan antrenör O.E., çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında hazırlanan iddianamede şüpheli O.E. için , “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “reşit olmayanla cinsel ilişki”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cinsel taciz” ve “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik” suçlarından 104,5 yıldan 261 yıla kadar hapsi istendi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık O.E. ve mağdur kızların aileleri ile taraf avukatları katıldı. Yaklaşık 2 saat süren dava sonucunda Mah- keme Heyeti, sanık O.E.’nin 109 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.