Ağız ve Diş Sağlığının Önemi

Ağız ve Diş Sağlığının Önemi
9 Temmuz 2018 13:10

Sağlığımıza özen göstermek, bir sorunumuz olmadığı sürece, genellikle ön planda tuttuğumuz ve dikkate aldığımız bir konu değildir. Çoğunlukla sağlığımızı ihmal eder, ancak onu kaybettiğimizde üzülerek hayıflanır ve sağlığımızın değerini anlarız. Tekrar eski sağlığımıza kavuşmak içinse pek çok emek, zaman ve para sarf etmemiz gerekir.

 

 

Aynı durum ağız ve diş sağlığı için de geçerlidir ve çoğunlukla ya şiddetli bir ağrı çekene kadar diş hekimine gitmez veya yapılması gerekenleri fazlaca önemsemeyiz. Oysa ağız ve diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Çiğneme, konuşma gibi işlevlerin yanı sıra dişler görünümümüzü de etkiler. Ağız diş sağlığında bozulma, çiğneme, düzgün anlaşılır şekilde konuşabilme gibi günlük yaşam işlevlerinde de gerilemeye neden olur.

 

Günümüzde ağız ve diş sağlığını tehdit eden başlığca iki hastalık olan diş çürükleri ve dişeti hastalıkları korunulması ve mümkün olduğunca erken dönemde tedavilerinin yapılması ön planda gelmesi gereken bir anlayıştır. Eğer siz de ağız ve diş sağlığı problemleri çekiyorsanız çok geç olmadan bir diş doktoru tarafından muayene edilmelisiniz.

 

Ağız ve diş sağlığı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için https://www.ihlamurdent.com adresini ziyaret edebilirsiniz.