Acil demokratik eylem planı yapılmalı

Acil demokratik eylem planı yapılmalı
9 Haziran 2015 10:30

70’li yılları anımsadım da aklıma hükümeti kurmakla görevlendirilen Demirel’in ilk yüz gün veya beş yüz günde öncelikle halkın gereksinimleri olan ekonomik anlamda yapılması gereken acil eylem planları olurdu ve verilen sürede bunlar ”cansuyu” mukabilinde yerine getirilmeye çalışılırdı.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Hatta AKP hükümeti bile 2002 senesinde iktidara geldiğinde yukarıda zikrettiğim sürelerle ekonomik anlamda acil eylem planı yapmıştı ama kısmen başarılı olmuştu çünkü 3Y’yi(yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk) kaldıracağız iddiası ile gelmişlerdi ama ballı nimetleri görünce fikirlerini değiştirip hızlıca yanlış yönlere saptılar.

 

Şimdi bu noktadan hareketle düşündüğüm konu, AKP’nin daha doğrusu RTE’nin karşısındaki muhalefetin, halkın bu azgın iktidar tarafından oluşturulmuş baskı rejiminden ve psikolojik bünyesini on üç yıl içinde saran korku psikozundan kurtarmak için bir ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ yapması gerektiğidir.

 

RTE’nin fütursuzca Anayasa ve yasaları çiğneyerek, yargıyı, bürokrasiyi, iş dünyasını, STK’ları, sanat ve spor dünyasını, üniversiteleri, aydınları, gazetecileri, yazar ve çizerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını, tüm yurttaşları ve aklımıza gelmeyen tüm sektörleri korkutarak, içeri tıktırarak, vergi cezalarına tabi tutarak toplumsal bir ruhsal travma yaratarak yurttaşların korkusuzca sağlıklı bir şekilde davranışlarını yok etmiştir.

 

Seçim sonucu AKP karşısındaki üç muhalefet partisine RTE karşısında Meclis’teki 276 geçen çoğunluğu bakımından ‘’kördüğüm’’ü bir kılıç darbesiyle çözecek keskin bir güç vermiştir.

 

Bu üç parti hangi konularda kavga ederlerse etsinler, ortak hükümet te kurmayabilirler ama ortak bir anlaşma ile bu ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’nı mutlaka gerçekleştirmek durumundadırlar.

 

Aynen geçmişte ekonomik anlamda yapılan yüz beş yüz günlük acil eylem planlarında olduğu gibi bunda da aynı sürelerde neler yapılacağı 78 milyon yurttaşımıza anlatılmalıdır.

 

‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ yapılmadığı taktirde, RTE ve avenesi bildiklerini okumaya devam edeceklerdir.

 

Çünkü RTE, bir yığın cürümü nedeniyle, kurtuluşu için Hitler taktiği gereği ‘’Diktatör bisiklete binen Adama benzer, pedal çevirmeyi bıraktığı an devrilir’’ kuralını çok iyi bilmekte ve bunu kesintisiz uygulamaktadır.

 

İşte RTE’nin pedal çevirmesinin önüne geçilmesinin tek çaresi üç partinin ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’nı öncelikle çok acil yapılması gerekenler için yüz günlük sonra iki yüz, üç yüz ve beş yüz günlük sürelerle yaşama geçirilmesi Türkiye’yi bataklıktan kurtaracak, yurttaşları korkudan baskıdan uzak sağlıklı ruhsal yaşam koşullarına kavuşturacaktır.

 

‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ yaşama geçirildiği taktirde bir anda ülkemizde haksız hukuksuz tutuklamaların, hırsızlığın yolsuzluğun, rüşvetin, aydınlar ve gazetecilerin korku yüzünden gerçekleri konuşamamalarının, akademisyenlerin bilime ve akla dayalı görüş belirtememelerinin vs. önüne geçilecek, ülkenin bir anda çehresi değişmekle birlikte insanlarımızın yüzünde korkusuz mutluluğu çok açıkça göreceğiz; bundan kuşku duymayın.

 

Örneğin böyle bir durumda kırmızı sakallı Bilal oğlan’ın TÜRGEV’ine legal kılıflı illegal yardımların zerresinin bile akacağını düşünebilir misiniz?

 

Elbette TÜRGEV’e geçmişte akan yardımların, servetin, taşınmazlar ile yönetim erkine dayalı nüfuzları nedeniyle edinilen devasa boyutlardaki haksız kazançların yargı önüne getirilmesi çok ayrı bir konu, kuşkusuz getirilecektir.

 

CHP, MHP, HDP yetkililerine çıplak ve anlaşılır bir şekilde diyorum ki, 78 milyon insanımızı RTE’nin 13 yıllık korkutma birikimine dayalı baskısından kurtarın.

 

Özgürlük olmayan bir ülkede ekonomik kalkınma asla olmaz, bu nedenle ilk önce ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ yaşama geçirilmelidir.
Bu bağlamda olmak üzere ilk yapılması gereken iş, TBMM Başkanı’nın RTE karşısındaki üç partinin ortak bir anlaşma ile demokrasiyi özümsemiş bir kişi üzerinde karar kılarak birlikte seçmeleridir.

 

TBMM Başkanlığı o kadar önemli ki, hangi taraf seçerse onun borusu öteceği kesindir.

 

TBMM Başkanlığı RTE’ye kaptırılırsa yine milli iradenin merkezinde onun at oynatacağı kesindir.

 

Meclis Başkanı ve partilerin yetkili organları seçimi yapıldıktan sonra üç parti arasında varılan anlaşma sonucu ortaya koydukları acilen ‘’Yüz gün içinde neler yapılacak?’’ listesine göre süratle hareket edilerek ülke kısa zamanda demokratik zemine kavuşturularak insanlarımız korku sarmalı ve depresyondan kurtarılmalıdır.

 

Bir defa yargısal zeminde 17/25 Aralık, alan daha da genişletilerek ‘’Yüce Divan’’ dosyaları, MİT tırları, Uludere katliamı, haksız ve zalimane bir şekilde kodeslere tıkılanların sorumluları, iş dünyasına verilen para cezaları, yakınların aldığı rüşvetler, villalar, gemicikler, Bilal’in vakfına yapılan bağışlar, polis devleti kurmak amacıyla toplumu baskı altına alan ve çıkarları için çıkarılan fabrikasyon yasalar, kaçak saray, VIP torpille işe alınanlar, KPSS ve diğer sınavlarda yapılan usulsüzlükler, örtülü ödenekle harcanan astronomik tutardaki paraların nerelere gittikleri, TRT ve diğer medya kuruluşlarının RTE ve güruhunun, aynı zamanda gelecek iktidarların borazanı olmaktan çıkaracak yasanın çıkarılması, yine TRT’nin AKP yandaşlarının arpalığına son verilmesi vs. elbette üç partinin kuracakları komisyon bunları derinlemesine çeşitlendirecektir, öncelikle yapılması gerekenlerdir.

 

Ama acilen yapılması gereken iş, gelecek kuşaklarda çıkabilecek diktatör ruhlulara örnek olması bakımından çıkarılacak bir yasa ve kaçak yapı olması nedeniyle RTE’nin derhal kaçak saraydan çıkarılarak ‘’Çankaya’’ya gönderilmesi olacaktır.

 

İlk aklıma gelen kaçak sarayın kurulacak bir devlet üniversitesi veya mevcutlardan birine iyi bir yerleşke(kampus) olacağıdır.

 

Milletlerin tarihinde çok önemli dönüm noktaları vardır.

 

CHP, MHP, HDP’nin yetkililerine sesleniyorum ki sizin gerçekleştireceğiniz ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’, 78 milyon halkın tarihinde de bir dönüm noktası olacak, tarihin altın sayfalarında hak ettiği şekilde yerini alacaktır kuşkusuz.

 

Şunu da kaydetmeliyim ki RTE’nin demokratik yollardan bulunduğu makamdan kısa sürede uzaklaştırmanın formülü de uygulayacağınız ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’na sıkı sıkıya bağlıdır.

 

Kuşkusuz on üç yıl boyunca RTE ve güruhunun işlediği cürümlerin hesabı yargı önünde sorulacaktır ama halkımızın demokratik havayı biran önce doyasıya koklaması için acele etmekte büyük yarar var.

 

Çünkü RTE aşırı korku yüzünden eğer ekonomik kriz olursa onu, olmazsa oluşturacağı suni krizle erken seçime gidecek ve halka ‘’Bakın tek başına bir partiye iktidarı vermediğiniz için bu sıkıntılar başınıza geldi’’ diyerek seçmeni korkutacak ve böylece AKP yeniden büyük çoğunlukla tek başına tekrar iktidar olacaktır.

 

İşte buna fırsat vermeden ve kardeşçe CHP, MHP, HDP ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ konusunda anlaşarak demokratik yollardan RTE’yi o makamdan indirerek demokrasinin tıkanan bütün yollarını açmalıdırlar.

 

Az daha unutuyordum; bir de ‘’Acil Demokratik Eylem Planı’’ çerçevesinde çıkaracakları bir yasa ile seçim barajını en asgari seviyeye, örneğin % 3’e düşürerek RTE’nin siyaset mühendisliğine dayalı tüm manevraları peşinen önlenmelidir ki demokratik yaşamın kökleşmesi bakımından çok çok çok önemlidir.

 

Ey CHP, MHP ve HDP, bu fırsatı değerlendirmediğiniz taktirde RTE ve güruhu halkın ve sizin ensenizde boza pişirmeye devam edecektir.

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!