29 liralık kanser ilacı internette 400 liraya satılıyor

29 liralık kanser ilacı internette 400 liraya satılıyor
9 Ekim 2017 10:46

Türkiye’de meme kanseri ve başka bazı kanser türlerinin tedavisinde kullanılan ilaçlar piyasada bulunmuyor.

 

 

Bu durum fırsatçıların cebini doldururken, hem daha pahalı hem de sahte ilaçlar internet ortamında satışa sunuluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, 29 liralık kanser ilacının internette 400 liraya satıldığını belirterek hastaları uyardı: Bu sahte ilaçların ölümcül etkileri var.

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, meme kanseri tedavisinde ve diğer kanser türleri için kullanılan bazı ilaçların piyasada bulunamaması nedeniyle internetten ilaç satışının arttığını söyledi. 29 liralık bir meme kanseri ilacının internette 400-500 liraya satıldığını belirten Bali, kaçak yollarla ülkeye sokulan ilaçların tehlikesine ve özellikle kanser hastaları üzerinde ölümcül etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

 

‘ÇOĞUNUN MİLADI GEÇMİŞ’

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nün bakkallarda ilaç satışıyla ilgili denetimlere başladığını duyuran Bali, “Hastalar eczane dışında bir ağrı kesici bile olsa bakkaldan almamalı. Sağlık Müdürlüğü bakkallara denetime başladı. Grip ilaçları, ağrı kesici ilaçlar bakkallarda satılıyor. Bunlar bizim sattığımız ilaçlara benzese de sahte olduğu aşikar. Çoğunun miladı geçmiştir” diye konuştu.

DHA