‘Zemin düzelirse stat Beşiktaş ile paylaşılacaktır’

‘Zemin düzelirse stat Beşiktaş ile paylaşılacaktır’
2 Şubat 2015 15:15

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın çimleri Hollanda’dan getirilen özel ekipmanlar ile bakıma alındı.

 

 

Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir’in mücadelelerinde ev sahipliği yaptığı stadın çimleri Hollanda’dan getirilen özel ekipmanlar ile yapay güneş ışığı uygulanarak bakıma alındı.

 
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı Mesut Altan, Stephane Badji’nin imza töreninin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altan, “Mevcut sahamızın zemini daha ne kadar iyi olabilir diye Avrupa’dan danışmanlar nezdinde yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda Hollandalı Solar firması ile bir anlaşma yapmış bulunuyoruz” dedi.

 
Yalancı güneş denilen normal zamanda hava kapalıyken de çimlerin gelişimini sağlayacağı ifade eden Altan, “Şu anda Galatasaray ve Fenerbahçe’nin uyguladığı benzer bir sistem ile maç olmayan günlerde Hollandalı bir ekip ve bizim buradaki danışman firmamız ile çimin sürekli olarak büyümesini ve nem oranın kontrol ederek sağlıklı bir zemin elde etmeyi umuyoruz. İnşallah 1-2 ay içerisinde bunun sonuçlarını göreceğiz. Stadımız 26 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştı. Çok iyi drenaj sistemi var ve zemin gerçekten de çim konusunda da zemin altı katmanlar konusunda çok iyi ama bizim sıkıntımız çimin serilme döneminin geçen sene kış dönemi olduğu için bitki biraz strese girdi bunu kurtarmak adına da az maç yapmamız gerekiyordu, mevcut koşullar doğrultusunda Beşiktaş ile de stadı paylaştığımız için normalde diğer kulüplerden 2 maç fazlasını yaptık. Kupa maçları da buna ilave gelince zemin bizim izlediğimiz performansta olamadı, ciddi sonuçlar yaşandı” dedi.

 

 

“ZEMİN DÜZELİRSE STAT BEŞİKTAŞ İLE PAYLAŞILACAKTIR”

 

 
Fatih Terim Stadı’nda toplamda 20 maç yaptıklarını ve kendi kupa maçlarını bile dışarıda oynamak zorunda kaldıklarına değinen İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı Mesut Altan, “Zeminde şu an ciddi problemler var. İnşallah sezon sonuna doğru eğer saha da zemin de müsait olursa başkanımız da bu konu ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunmuştu Beşiktaş ile mutlaka stat paylaşılacaktır diye düşünüyorum. Burada önceliği bizim kararımızın değil sahanın durumu verecektir” şeklinde konuştu.