Yurtta 23 Nisan kutlamaları!

Yurtta 23 Nisan kutlamaları!
23 Nisan 2018 12:19

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

 

DHA

İZMİR’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

 

 

İzmir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi törenlerle kutlandı. Kendilerine armağan edilen bayramın coşkusunu yaşayan çocuklar, şiirler okudu, gösterilerini sundu.

İzmir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na saat 09.30’da, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalarda öğrencilerin gösterilerinin bulunduğu program da saat 10.00’da yine aynı alanda, gerçekleştirildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tören alanına gelmesiyle kutlamalara başlandı. Kutlamalarda protokol üyeleri de öğrencileri yalnız bırakmadı.

 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KONUŞMA YAPTI

 

 

Törende öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Tarihinin her döneminde ayrı başarı hikayelerine imza atan aziz milletimiz, İstiklal Harbi esnasında bir büyük seferberlik gerçekleştirmiş, birlik ve beraberlik içinde mücadele vererek zafere ulaşmış, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920’de, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Meclisimiz, necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının, milli iradenin neticesidir. Bugünümüzün neşesi ve yarınımızın umudu, en güzel hayallerimizin mimarı çocuklarımız, varlığımızın teminatıdır. Dünyaya çocukların gözünden bakabilseydik eğer, ne savaşlar ne yokluk ne acılar kalırdı. Her çocuk özeldir, her çocuk geleceğe ekilen bir fidandır. Sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle ve şefkatle sulayacağımız fidanların kökleri toprağa daha sıkı sarılacaktır. Milli, manevi değerlerimizle, al bayrağın gölgesinde büyüyen çocuklarımız, yarının güçlü Türkiye’sinin mimarları olacaktır. Gelecekte ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur” diye konuştu. Taylan YILDIRIM – Mehmet CANDAN/İZMİR, (DHA)

 

 

ADANA’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI

 

 

Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, heyecan ve coşkuyla kutlandı.

Kentte 23 Nisan dolayısıyla ilk tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca, anıta çelenk bıraktı. Çelenk törenine katılanlar, Atatürk Caddesi üzerinden bando eşliğinde yürüyerek büyük kutlama töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı’na geçti. Tören alanına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral İsmail Günaydın ile birlikte gelen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, vatandaşların bayramını kutladı.

 

 

ÇOCUKLARDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

 

 

Günün anlam ve önemiyle ilgili Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca konuştu. Kürsüye çıkan öğrenciler de 23 Nisan’a ilişkin şiirler okudu. Öğrencilerin sunduğu mehter, jimnastik, dans ve halkoyunları gösterileri büyük ilgi topladı. Törende Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi. Törene aileleriyle katılan küçük çocuklar da renkli görüntüler oluşturdu. Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

 

 

ANITKABİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU

 

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Devlet protokolünden önce çocuklar, Anıtkabir’i ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocuklar, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Yılmaz’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yılmaz, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

 

 

“Aziz Atatürk; TBMM’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu paylaşmak üzere huzurunuzdayız. Milli iradenin en somut yansıdığı kurum olan milletimizin kurtuluş mücadelesini yöneten, ‘Gazi Meclis’ TBMM, milletimizin istiklal ve istikbalini koruma kararlılığını her zaman göstererek milli birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. TBMM’nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli Eğitim ailesi olarak çocuklarımıza güveniyor, onlarla birlikte bu güzel ülkeyi milletimizin kızıl elması olan ‘Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne’ çıkaracağımıza söz veriyor, bu hedefe her geçen gün daha çok yaklaştığımızı da ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli değerlerle donatılmış evrensel değerlere açık bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla şanla şerefle kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.” Haber-Kamera:Gökhan CEYLAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)