YSK’dan ‘kimlik bilgilerinin sızdırılması’ ile ilgili açıklama!

YSK’dan ‘kimlik bilgilerinin sızdırılması’ ile ilgili açıklama!
8 Nisan 2016 12:30

Hükümet, çalınan kimlik bilgileri için YSK’yı işaret etmişti. YSK Başkanı “Biz TC numaralarını gizliyorduk” dedi.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınması konusunda hükümet, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) işaret eden açıklamalar yapmıştı. Yanıt YSK Başkanı Sadi Güven’den geldi. Güven “Bilgi çalındı diye bir şey yok” dedi ve son dönemde YSK’nın TC kimlik numaralarını “yıldızlayarak” paylaştığını açıkladı.

 

 

“BİLGİ ÇALINDI DİYE BİR ŞEY YOK”

 

 

YSK Başkanı Güven “Bilgi çalındı diye bir şey yok, iddia onlar. Biz her seçim döneminde yasanın amir hükmü gereğince seçmen listelerinin kütüklerini siyasi partilere veriyoruz. Bundan ötesi ne oldu onu bilemiyorum” dedi. Seçmen kütüklerinde hangi bilgilerin olacağının yasalarla belirlendiğine dikkat çeken YSK Başkanı Güven, ” Biz ana adı, baba adı, doğum yeri ve adres kayıtlarını yasa gereği veriyoruz. Son zamanlarda TC numalaranı ‘sıkıntı olur diye yıldızlıyorduk. Ancak diğer kayıtların olması zorunlu. Biz bunları daha önceki dönemlerde verdiğimiz gibi şimdi de veriyoruz. Ondan ötesine yargı bakacak” diye konuştu.

 

 

Güven bir gazetecinin, “TC kimlik bilgileri ile ilgili herhangi bir değişiklik olacak mı?” sorusu üzerine ise Güven “TC kimlik numaraları hâlâ var, yasa da bunu emrediyor. Yani mevzuat bunu emrediyor. Bugüne kadar da 2007 yılından beri bu şekilde veriliyor. Bundan sonra yasa değişirse ne olur o parlamentonun bileceği iş” yanıtını verdi.

 

 

ADALET BAKANI YSK’YI İŞARET ETMİŞTİ

 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerinin çalındığının ortaya çıkması üzerine yaptığı açıklamada, “Benim tahminim YSK’nın partilere verdiği bu bilgilerin bir parti tarafından sızdırıldığı” demiş ve bundan sonraki süreçte YSK’nın bilgileri paylaşmaması için hazırlık yaptıklarını duyurmuştu.