Yenimahalle Belediyesi’nden anne adaylarına gebelik ve ilk annelik eğitimi!

Yenimahalle Belediyesi’nden anne adaylarına gebelik ve ilk annelik eğitimi!
17 Nisan 2024 10:45

Yenimahalle Belediyesi, anne ve anne adayları için “Gebelik ve ilk annelik” semineri düzenledi. Karşıyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Bilgi Hastanesi’nden Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak, gebelikle birlikte vücutta meydana gelen değişikliklerden, gebelik ve sonrası dönemde yapılabilecek fiziksel aktivite ve egzersizler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

 

 

Gebelikle birlikte vücutta meydana gelen değişikler, gebelikte nasıl aktif kalınabilir, eş ile yapılabilecek egzersizler, doğum sonrası fiziksel aktiviteye ve egzersize dönüş süreci, bebekle birlikte yapabilecek fiziksel aktivite ve egzersizler ve emziren annelerde fiziksel aktivite süreci gibi birçok konunun ele alındığı seminerde, Yenimahalleli kadınlar sağlıklı ve fit bir anne olabilmenin püf noktalarını öğrendi.

 

 

Aktif olmak önemli

 

Bilgi ve birikimlerini anne ve anne adaylarına tek tek anlatan Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak, gebelik öncesi, gebelik dönemi, gebelik sonrası dönem ve emzirme döneminde fiziksel olarak aktif olmanın ve orta şiddette aktiviteler yapmanın bilinenin aksine annenin ruhsal, bedensel ve sosyal sağlığına ve dolayısıyla emzirme sonuçlarına olumlu katkıları olduğunu vurguladı.