Yeni Akit Faik Tunay'a sahip çıktı! Yeni Akit'ten manşetli destek…

Yeni Akit Faik Tunay'a sahip çıktı! Yeni Akit'ten manşetli destek…
13 Temmuz 2012 13:18

CHP’li Faik Tunay’ın dayısının üst düzey yönetici olduğu Çukurova Grubuna ait Akşam Gazetesi’nde yer alan ve CHP tabanından büyük tepkilere neden olan röportajı bugünkü Yeni Akit Gazetesi tarafından 1. sayfadan övgülerle verildi. İRTİCA BİR PARANOYADIR diyen CHP’li Faik Tunay aforoz edilmek isteniyor denilen haberle Yeni Akit Gazetesi Faik Tunay’a arka çıkmış oldu:”Türkiye’de irtica tehdidi görmüyorum” diyen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, partililerce “irticacı” ilan edildi. CHP içerisindeki laikçi ve Kemalist çevreler, internet üzerinden Tunay’ı “istifaya” çağırıyor.

CHP’nin en genç milletvekili olan Faik Tunay, bir gazeteye verdiği röportajda, laikliğin dar kalıplarla yorumlandığını ve irticanın toplumu korkutmak için çıkarılmış bir paranoya olduğunu söyledi. Tunay “Türkiye’de irtica tehdidi görmüyorum.

Bunlar yıllardır bizleri korkutmak için çıkarılmış paranoyalar. AK Parti’nin de böyle gizli gündemi olduğuna inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“İRTİCACI” İLAN ETTİLER

Söz konusu açıklamaların ardından CHP içerisindeki laikçi ve Kemalist çevreler, internet üzerinden Tunay’a sert tepki gösterdi.

Tunay’ı “irticacı” ilan eden laikçiler, “İstifa Faik Tunay et” çağnsında bulundu. Tunay’ın kesin ihraç istemiyle disipline gönderilmesini isteyen laikçiler, şu ifadeleri kullandı: “Bu nasıl bir CHP’li? CHP harakiri mi yapıyor? Atatürk’ün partisinin gençliği bu mu? Utanın bee! 10. Yıl Marşı’ndan gocunan zavallı…”

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Akit’e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, sözlerinin arkasında olduğunu ve tek başına da kalsa doğrulan söylemeye devam edeceğini kaydetti.

Tunay, şunlan söyledi: “Ben doğru bildiğim yolda yürüyorum. Doğrulan söyledim. Bin kişide karşı çıksa doğrulan söylerim. Tek başına da kalsam doğruları söylerim. Sözlerimin arkasındayım. Söylediğim söyler çok nettir. Türkiye’de irtica tehdidi yoktur. Bu konu toplumu kamplaştırmak ve aynştırmak için kullanılmıştır. Türkiye daha da muhafazakârlaşmaktadır. Ben bundan da rahatsızlık duymuyorum.”

Biz de Halkın Habercisi olaray Yeni Akit’e soruyoruz. Yeni Akit aşağıdaki fotoğraftan haberdar mı?