Yazık bu CHP’ye

Yazık bu CHP’ye
21 Haziran 2016 09:37

Hafta sonunda İstanbul’da Turizm Sektörünün Krizi ve Belediyelerimiz’ toplantısı vardı. Ev sahipliğini Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı toplantıyı kısa adı SODEM olan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği düzenliyordu.

 

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 
SODEM’in ne olduğu, ne iş yaptığını bir masanın üzerine konulan kitapçıktan öğrendik ki, bu dernek CHP’li belediyelere ödüller dağıtıyor.

 

Geçen dönem başkanlığını Selami Öztürk yapıyordu ancak şimdiki başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer… Toplantıyı izleyen turizmgazetesi.com dan Fehmi Köfteoğlu gözlemlerini şöyle anlatıyor:

 

 

“Adına bakıldığında toplantı kendilerine ‘sosyal demokrat’ diyen CHP’li belediyelerin toplantısıydı.

 
Ama toplantıda CHP’li belediyeler çok azdı. CHP’nin Türkiye genelinde 5 büyükşehir, 7 il, 174 ilçe belediyesi var. Yalnız bu kadar değil. Toplantı başından falsolarla başladı. Açılış konuşmalarından sonra basının dışarı çıkması istendi. Oysa toplantıda basının izlemesinde sakınca olacak, basına yansıması istenmeyen bir şey yoktu. Falsolar, ‘yalapşaplıklar’ ile devam etti.

 
İstanbul’daki 14 belediye başkanı niye birlikte olmazlar? (Özellikle Murat Hazinedar (Beşiktaş), Bülent Kerimoğlu (Bakırköy) partilerinin toplantısında niye görünmezler?… Her iş Kılıçdaroğlu’nu karşılamakla bitmiyor.

 
Özellikle Hazinedar, dostlarıyla buluşmak üzere Batum’a mı gitmişti, yoksa Balmumcu da kale gibi yaptırmakta olduğu Boğaz’a nazır villasının inşaatını mı denetlemeye gitmişti?

 

Zaten o kendisini CHP’li olarak görmüyor galiba. Bu toplantı kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak çağrılanlar arasında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da vardı ama gelmedi; Elazığ’a gitmişti. Ulusoy bir dönem CHP İl Başkanlığı’na ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak düşünülmedi mi?