Yavaş: Hani onların bir bakanı var her cuma bir ayet sallayan..

Yavaş: Hani onların bir bakanı var her cuma bir ayet sallayan..
2 Mayıs 2023 16:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Afyonkarahisar’da ortak miting düzenledi.

 

 

Kürsüye çıkan Mansur Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Belediyemiz tasarruf etti. Canlı yayınlamaya devam edeceğimiz ihalelerin bedellerini eserlerin üzerine asıyoruz. Bize topal ördek muamelesi yaptılar. 20 yıldır bir başka alternatif göstermediler insanlara. Ankara da böyleydi.

Pandemide neler yaptığımızı herkes gördü. Adana’da bedava ekmek dağıttırmadılar. Onlar yardım dağıtana kadar insanlar ölüyor, burada particilik mi olur? ‘Biz gidersek yönetemezler’ diyorlar, Ankara değişmeseydi rant devam edecekti. Ankara halkı için yapacağımız çılgın proje, halktan aldığımız parayı yine halka harcamak.

Seçime gidiyor değil de savaşa gidiyor gibi. Tanklar, tüfekler, İHA’lar, SİHA’lar meydanda. Ülkemizin savunması için yapılan her şeyi destekleriz. İHA’lar 90’lardan beri üretiliyor. O zaman bu işlere emek verenler bunları siyasete alet etmedi. Camiye, kışlaya, okullara siyaset sokuldu. Neden? Seçim kazanmak için.

Bizim PKK ile işimiz olmaz. Talepleri bellidir. Onun yanında HÜDA Par’ın da talepleri bellidir. Aynı görüşleri savunan HÜDA PAR’ı kendi listelerine aldılar. Gaffar Okkan’ın katilleri bunlar. Böyle söylediğim için beni şikayet etmişler. Şeref madalyası gibi taşırım omzumda.

 

Kul hakkı yiyenlere asla oy vermeyin. Göz boyamak için neler yapıyorlar. Bunlar seçimi kazanınca şampanyayla kutlar, biz gideriz şükür namazımızı kılarız. Şimdi bunu diyen bakana da sözlerim var. Biz Ankara’da seçildiğimiz akşam çıktık Ankara halkına teşekkür ettik. Rozetimizi çıkardık. Sabah da gittik şükür namazımızı kıldık, hadi bismillah dedik. İsteyen istediği gibi kutlar sanane. Böyle şampanya deyince benim aklıma ne geliyor. Hani onların bir bakanı var bakara makara her cuma bir ayet sallayan, onun uçaktaki hali bir yandan her cuma bir ayet sallıyor, bir yandan oturmuş uçakta bir şişe şampanya devirmiş sızmış görüntüsü gözümün önüne geliyor. Tek kelime ettiniz mi ona? O yüzden diyorum ki size her şey mübah. Bırakın artık dini kullanmayı..

 

 

AĞIREL’İN DEDİĞİNİ İNKAR ETMEDİLER

 
İktidarın ekmeğine yağ süren Kandil’deki teröristleri konuşturmaya başladılar. Ben de dedim ki biz bunların taktiklerini biliyoruz.

Özgür Özel HT televizyonunda anlatacak. TBMM’ye üç kere pişmanlık yasası geldi. Üçünde de şöyle bir madde vardı: ‘Çete liderlerinin bir kez de olsa pişmanlıktan faydalanması.’ Fark ettiler siz kime çıkarıyorsunuz. Siz Öcalan’ı çıkaracaksınız dediler. Oradaki milletvekillerin karşı çıkması nedeniyle Öcalan şimdiye kadar çıkmadı. Cezasının sonuna kadar bir Allah’ın kulunu oradan çıkarmayacağız. Eli kanlı teröristleri çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecek bundan şüpheniz olmasın. Geçen duyuldu. ‘Yine İmralı’ya heyet gönderildi’ diye. Hükümet inkar etti. Gazeteci Murat Ağırel dedi ki ‘Hayır Mart ayında gönderdiniz” dedi. Onu inkar etmediler.