Yaşar Okuyan'dan Evren ve Şahinkaya için ilginç istek; Bir gecede asalım

Yaşar Okuyan'dan Evren ve Şahinkaya için ilginç istek; Bir gecede asalım
25 Kasım 2012 19:59

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, 12 Eylül yargılamasını değerlendirerek, “Bu adamlar 17 yaşındaki Erdal Eren’i astılar. Benim gözümün önünde götürdüler. Bunların sorumlularını yargılıyoruz eyvallah ama sen hiç olmazsa bu yaratıkları mahkemenin huzuruna getir. Ben olsam bunlara özel kanun çıkartırım, bir gecede MİT Yasası’nı değiştiren hükümete teklif ediyorum. Bir gecede bunları asalım” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, memleketi Yalova’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Okuyan, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in özel kanun çıkartılarak asılmasını teklif ettiğini söyledi. Evren’in mahkemeye saygısızlık yaptığını savunan Okuyan, “Ben televizyonlarda da referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğimi açıklamıştım. Hep bana ‘O dönemde ceza gördünüz, neden hayır oyu vereceksiniz’ dediler. O zaman da izah ettim. 12 Eylül ile ilgili Anayasa’nın 15’inci maddesinin kaldırılması sadece ve sadece o 20 maddelik anayasa değişikliğinde bir krema üstüne sürmek. Oradaki esas hedef yargıydı, yargıda düzenleme yapmaktı” dedi.


 
Yargılama sürecinin başladığını ve ilk duruşmayı izlediğini kaydeden Okuyan, “Yarım saat baktım ve çıktım. Adam uzanmış. Bir monitörün köşesinde Evren denilen yaratık, diğer köşesinde Şahinkaya denilen yaratık vardı. Adamların suratı bile görünmüyor. Adını soyadını söylüyorlar, başka da bir şey söylemiyorlar. Arada durduruyorlar, ‘Bu adamların çişi geldi’ diyorlar. Böyle yargılama mı olur?” dedi.