Yargıtay eski Başkanı Selçuk’tan CHP yönetimine serzeniş!

Yargıtay eski Başkanı Selçuk’tan CHP yönetimine serzeniş!
11 Eylül 2018 12:40

24 Haziran seçim sonuçlarına dair CHP adına bir değerlendirme yapan Polimetre isimli kuruluşun raporu konuşulmaya devam ediyor. CHP PM üyesi Haluk Pekşen bu raporu almak istediğini ancak kendisine verilmediğini söylemişti.

 

Bu yöndeki iddialara bir yenisi de Yargıtay eski Başkanlarından Sami Selçuk’tan geldi ve Milliyet yazarı Melih Aşık konuyu köşesine taşıdı.

 

İşte Melih Aşık’ın yazısının ilgili bölümü:

Referandum hilesi!

 

CHP Parti Meclisi’ne Polimetre adlı kuruluş tarafından sunulan raporda seçimlerde büyük ölçüde hile yapıldığı bilgisinin yer aldığını yazmıştık. PM üyesi Haluk Pekşen, parti yönetiminin hile iddialarına kulak vermediğini iddia ediyordu. Telefonda Yargıtay eski başkanlarından Sami Selçuk var:

– Melih Bey, referandumdaki hileler de unutuldu. 16 Nisan’da yapılan halk oylaması sırasında YSK’nın mühürsüz pusula ve zarfları son anda geçerli sayma kararı yok hükmündedir. Oylamanın tekrarlanması gerekirdi.

Sami Selçuk devam ediyor:

– Bu mütalaamı CHP’ye sundum. CHP kitap halinde bastırdı. Önsözünü Kemal Kılıçdaroğlu yazdı. Ancak CHP konu üzerinde durmadı. Bastırdığı kitapçıkları da dağıtmadı. Referandum meşrulaştırıldı. Oysa bu sakatlığın gündemden düşürülmemesi gerekirdi…

 

index