Yardımcı bakandan 5 yıldızlı rant

Yardımcı bakandan 5 yıldızlı rant
28 Ocak 2013 10:12

Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı rica (!) etti. 5 yıldızlı otel yönetimi kiracısını kovup, boşalttığı “gözlükçü” dükkanını Arıcı’nın yakın arkadaşına kiraladı…
2012’de En İyi Otel ödülü alan Belek’teki 5 yıldızlı Maxx Royal’de ilginç bir kiralama olayı yaşandı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, 3 arkadaştan oluşan Optik firması, 2012 yılında sözleşme gereği 10 bin euro peşinat verip otelde kiracı olarak kaldı.

Ancak otel yönetiminden ‘sizinle devam edemeyeceğiz’ bilgisi geldi.

Olayı araştıran 3 işadamı, Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın devreye girdiğini ve yakın bir arkadaşına kiralatmak istediği bilgisine ulaştı. Selda Güneş, İsmet Albayrak ve Nejat Büyükbayraktar’ın imzasıyla Başbakanlığa şikayet mektubu yazıldı.

‘Geleceğimiz risk altında’

Mektupta, yaşanan süreç ise şöyle anlatıldı:

“Emo Optik’in sahibi Turizm Bakan Yardımcısı Ana Bey ile irtibata geçmiştir. Ana, ülkenin onca meselesi var iken, bu kira ilişkisi üzerine yoğunlaşmış, doğrudan otel sahibi Mehmet Ersoy’u arayarak mekanın bizim yerimize Emo Optik’e kiralanmasını talep etmiştir. Bunun üzerine otel yetkilileri tarafımızı arayarak, Bakan Yardımasının kendilerini aradığını, işlerinin bakanlıkla yürüdüğünü, geleceklerini riske atmayacaklarını, senetleri ve ödenen peşinatı iade almamızı talep etmişlerdir.”

“Konuyu aktardığımız AKP Antalya İl Başkanlığı ve bazı siyasiler, hiç kimsenin bir başkasının ekmeğiyle oynamayacağını, buna ‘Dur’ diyeceğini belirterek tarafımızı rahatlatmıştır. Buna rağmen otel müdürü Burak Türkeri, maalesef Arıa’nın emrinin çok ciddi olduğu ve kesinlikle Emo Optik’e kiraya vermeleri gerektiğini ifade etmiştir.”

Emeğe saygı bekliyoruz

Arıcı’nın kararlı bir şekilde, yerin adeta kendisinin ya da yandaşlarının olduğu izlenimi verircesine en önemlisi bulunduğu makamın gücüyle alttakilere baskı kurması etik kuralları hiçe saymasının açık bir tezahürüdür. Bizler yandaşa, tarafımıza peşkeş değil hukuka ve ticari hayata saygı bekliyoruz. Ekmeğe, emeğe saygı bekliyoruz.”