Yardım paketlerinde AKP’li adayların seçim afişleri!

Yardım paketlerinde AKP’li adayların seçim afişleri!
17 Mart 2024 08:00

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kayyumla yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı yardım paketlerinin üzerinde, koliye batlanmış AKP belediye başkan adaylarının fotoğraflı seçim afişleri duruyor” dedi.

 

 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan yardım paketlerinin üzerinde AKP’li adayların fotoğraflı seçim afişlerinin yer aldığını iddia etti.

 

 

“AKP ADAYLARININ BABALARININ PARASI İLE ALINMAMIŞTIR İHTİYAÇ MALZEMELERİ”

 

 

Tanal, paylaşımında şunları belirtti:

 

 

* “Kayyumla yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı yardım paketlerinin üzerinde, koliye batlanmış AKP belediye başkan adaylarının fotoğraflı seçim afişleri duruyor.

* Belediyenin yardım paketleri, tüm Mardinlilerin vergileri ile hazırlanmıştır. AKP adaylarının babalarının parası ile alınmamıştır bu ihtiyaç malzemeleri! Bu şekilde Mardin’de temiz, adil ve demokratik seçim ilkeleri ihlal ediliyor. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a aykırı hareket edilmiştir.

* Söz konusu kanunun (b) fıkrasında, ‘Kamu kurumlarının memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmalarının yasak olduğu’ vurgulanmaktadır. Parti devleti haline gelen AKP, ne anayasa tanıyor ne de kanun. Bu halk, 31 Mart’ta dersinizi verecek!”