Yalanı bırak Başbakan

Yalanı bırak Başbakan
1 Ekim 2012 08:49

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP 4. Olağan Büyük Kongresi’nde merakla beklenen konuşmasını yaptı. Ne yeni bir yol haritası ne de yeni bir vizyon açıkladı. Bildik alışkanlıklarını sürdürdü; tabanda ‘gözyaşı etkisi’ yaratan şairlerden dizeler okudu, buğulu gözlerle din sömürü yaptı. Bir ilke imza atarak, ilk kez hocası Necmettin Erbakan’ı andı.
DİNE SAVAŞ AÇILMIŞ

Başbakan, konuşmasının ilk dakikalarında Kurtuluş Savaşı yıllarına dönerek Cumhuriyeti hedef aldı. “Türkiye’ye, milletin değerlerine kutsallarına karşı aleni bir savaş yürütüldü. Camilerin kapılarına kilit vuruldu. Camiler, ahıra, müzeye çevrildi. Kur’an-ı Kerim okuması da yasaklandı” dedi.

CAMİLER KAPATILMIŞ

Erdoğan, hemen sonrasında merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edilişine sarıldı. Menderes’in, ezam aslına (Arapçaya) döndürdüğünde Anadolu’nun her köşesinde insanların hüngür hüngür ağladığını ileri süren Başbakan Erdoğan, bu yolla kendini ve iktidarını yüceltti. “Camilerden kilitler söküldüğünde insanlar hüngür hüngür ağladı. Biz Menderes’le başlayan bu anlayışla yürüyoruz. Biz her türlü otoriterleşmeye karşı bir iktidarı savunduk” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR EŞİTMİŞ

Partisinin kurultayına 6 gazeteyi almayan, istemediği konuklarla yapılan yayınları kestiren Başbakan, ‘eşitlik, özgürlük’ nidaları attı. “Bu ülkede hiçbir memur, siyasetçi, vatandaşıma tepeden bakamaz. Kendisine kutsallık izafe edemez. Makbul vatandaş, tehlikeli vatandaş ayrımını ortadan kaldırdık” dedi.

ÖZGÜRLÜK GETİRMİŞ

Başbakan Erdoğan’ın hemen ardından gelen imam hatip vurgusu, eksik kalan parçayı tamamladı; “îşte bugün imam hatip okulları yeniden açıldı” diye konuştu. Sözde yasakçı zihniyeti alt eden sahte komutan edası takınan Erdoğan, hurafelerine şöyle devam etti: “îşte bugün Kur’an öğrenmenin, Siyer’i Nebi öğrenmenin, başörtülü kızlarımızın özgürce okula gitmesinin yolunu biz açtık.

Biz milletin fıtratma aykırı girişimlerde bulunmuyoruz. AKP’yle darbeler dönemi kapandı. Darbe girişiminde bulunan herkes milletin mahkemelerinde hesabını verecek.”

Erdoğan’dan faşist veda!

AKP 4. Büyük Olağan Kongresi’ni izlemek için başvuruda bulunan Cumhuriyet, Sözcü, BirGün, Evrensel, Yeniçağ, özgür Gündem ve Aydınlık gazetelerinin akreditasyonları Başbakan’ın talimatıyla iptal edildi.

Taraf Gazetesi’nin iptal edilen akreditasyonunun ise son dakikada onaylandığı öğrenildi.

AKP yasakladığı Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’i Arena Spor Salonu’na çağıran Habertürk Tv’nin de yayını engelledi.

Çakırözer’e haberi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in danışmanı verdi.