‘Ya gazilik, ya göz verin’

‘Ya gazilik, ya göz verin’
19 Eylül 2015 16:54

Beyoğlu’nda toplanan “Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği” üyesi bir grup, gazi statüsüne alınmamalarını protesto etti. Yetkililerden haklarının verilmesini isteyen grup, basın açıklaması yaptı.

 

 

Beyoğlu Galatasaray Meydanı’na öğle saatlerinde çocuklarıyla birlikte gelen grup, Türk Bayrakları açıp sloganlar attı. Babalarına destek için eyleme katılan çocuklar ‘Devlet baba benim babam neden gazi değil’, ‘Artık babamı üzmeyin gazilik hakkını verin’, ‘Ya babamın gaziliğini verin yada kör olan gözünü geri verin’ şeklinde dövizler açtı. Değişik zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptıklarını ve çatışmalarda yaralandıklarını söyleyen grup, gazilik haklarının verilmesi için yetkililere seslendi.

 

Grup adına açıklamayı okuyan dernek başkanı Kadir Erhan Tuna, “Bugün burada bulunmamızın sebebi, bizlere hak ettiğimiz gazilik ünvanının verilmesi isteğimizi, devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmaktır. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor ve saygıyla selamlıyoruz. Ancak bir soruyu sormadan da geçemiyoruz. Vücutlarımızda terörist mermisiyle yaşamamıza rağmen bizler neden gazi değiliz? Neden bugün gazilik madalyalarımızı gururla takıp bugünü kutlamak yerine hak ettiğimize inandığımız gazilik onurumuzu almak için ailelerimizle birlikte buradayız. Gazi sayılmak için yaralanmak yeterli görülmemekte mutlaka sakatlık şartı aranmaktadır. Mevzuat değişiklik ve düzenlemelerden çeşitli bahanelerle kaçınılması sonucu gazi sayılmamaktayız. Devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış bizlere geçte olsa gazilik ünvanının ve madalyasının verilmesini talep etmekteyiz” dedi.

 

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

 

Kaynak: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA)