Warcraft seyirciyi memnun etti

Warcraft seyirciyi memnun etti
12 Şubat 2016 13:57

İnsanlar eğlenmek amacıyla birçok farklı aktivite icat etmişlerdir.

 

 

Bunlardan bir tanesi de doğal olarak son yüzyılda iyice etkin hale gelen dijital oyunlardır. Öyle ki bu oyunlardan bazılarının dünya üzerinde on milyonlarca insan tarafından oynanmaktadır. Bu nedenle çok fazla insanın takip etmesi onları bir pazarlama ürünü olarak kullanılmaya itmektedir. Beğenilen hikayeleri ve senaryoları olan bir oyun doğal olarak başka başka eğlence sektörlerinin de ilgisini çekmektedir. Bu oyunun içine farklı etkileşimli reklamlar yerleştirilebileceği gibi aynı oyunun oyuncakları ya da diğer aksesuar ve kostümleri de piyasaya sürülebilir. Tabii bu kadarla da kalmaz. Dünya genelinde ilgi ile oynanmaya devam eden bir oyun doğal olarak sinemanın da ilgisini çekecektir. Eğer oyun içinde ciddi sayıda farklı ve birbirine zıt ilgi çekecek karakter de mevcutsa bu durum daha da fazla sinemanın ilgisini doğurmaktadır. Ayrıca fantastik bir hikayesi yani normal dünyamızdan daha farklı bir dünyada geçiyorsa işte tam bir fantastik, aksiyon ve macera karışımı yapım için vazgeçilemez bir hikayeyi oluşturmuş demektir. Böyle hikayeler ise çok uzun zaman kaybetmeden beyaz perdedeki yerini almaktadır. HD film izlemek için denenmesi gereken yapımlardan bir tanesi olacağa benziyor.

 
Filmin Yönetmenliğini Duncan Jones Yapıyor

 
2016 yılı Haziran ayında vizyonla buluşması beklenen Warcrfat adlı film dünya genelinde büyük bir beklenti yaratmış durumda. Öyle ki oyunun hayranları daha şimdiden filminin nasıl olacağını tartışmaya başladılar. Öyle ki başka başka dünyalara ait hayatların çarpıştığı bu oyunun nasıl bir bakış açısıyla beyaz perdeye yansıtıldığı gerçekten merak konusu. Filmin yönetmenliğini yapan Duncan Jones aynı zamanda eserin senaryosunu da oyundan uyarlayarak oluşturmuş. Bu fantastik dünyaların içinde geçen filmde rol alan oyunculara bir göz attığımızda ise Robert Kazinsky, Ben Foster, Paula Patton, Travis Fimmel ve Tobby Kebbel gibi oyuncuları görüyoruz. Eserin yapımcılığını ise Jon Jashni, Alex Gartner, Charles Roven ve Stuart Fenegan yapıyor.

 
Orklar Ve İnsanlar Savaş Kapıya Dayandığında Ne Yapacaklar?

 
Bu yıl içinde vizyonla buluşacak olan Warcraft izlediğinizde farklı farklı dünyalara ait olan varlıkların bir noktada buluşması sonrası oluşacak karmaşa ve mücadeleye şahit olacaksınız. Öyle ki bu mücadele onların var olup olmamaları konusunda belirleyici tek unsur olacak gibi görünüyor. World of Warcraft adlı oyunun sinemaya uyarlanmış hali olan yapımda farklı farklı ırklar bir araya gelecektir. Tabii bu noktada savaşlar da kaçınılmaz olacaktır. Bazı Ork kabilelerinin ülkeleri yok edilmiştir. Bu savaşçı ırk da mecburen başka yurtlara göç etmek zorunda kalmışlardır. Kendi dünyalarından kalkarak Azeroth adlı insan krallığının sınırlarını zorlamaya başlarlar. Kendi ülkelerindeki savaşlardan kurtulan Orklar burada bir yerleşim alanı kurmak isterler ancak insanlar bundan hiç de memnun değildir. Bu durumda doğal olarak bir savaş görülmektedir. Bu savaş sadece ülkelerini terk edip buralara gelen Orklar ile insanlar arasında olmayacaktır. Çünkü bu savaşa başka yıkıcı taraflar da katılacak ve saflar da değişecektir. Bir oyundan uyarlanmış olsa da fantastik anlamda 2016 yılının en ses getiren yapımlarından birisi olması beklenen yapım için sinema severler şimdiden gün saymaya başladılar.