Vural: “ABD askerlerine dua edenlerle biz birlikte olmayız”

Vural: “ABD askerlerine dua edenlerle biz birlikte olmayız”
7 Eylül 2013 09:15

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural MHP Çeşme İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bizim safımız Türk milletinin safıdır. Bizim safımız medeniyetimizin yanındadır. Başbakan bugün savaş baronlarıyla birlikte planlar yapmaktadır. ABD askerine dua edenlerle biz birlikte olmayız” dedi.

 

 

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Çeşme İlçe Teşkilatı binasını ziyaret etti. Vural’ı, MHP Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci ve bir grup partili karşıladı. Burada bir konuşma yapan Oktay Vural, Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı olduğunu, MHP olarak bu gelişen Dünya ve Türkiye konjonktürün de Türkiye’ye bir nefes alacağı bir alternatif olarak sunacaklarını dile getirdi. Vural, “Ezilen ve hor görülen İzmirlilerin yeni bir nefesi olacaktır. Her iki siyasi partide İzmirlilerin tercihlerini yansıtmaktan çok uzaktadır. Birisi uyguladığı politikalarla İzmirlilerin vatandaşlık bilincini dumura uğratıyor. Diğeri de yerelde iktidar olmasına rağmen kentlilik bilincine hizmet etmiyor” dedi.

 

YEREL SEÇİMELER AKP’YE BİR İHTARNEME OLACAK

 

Genel medyanın ambargolarıyla karşılaştıklarını ifade eden Vural, “Yerelde yerel medyayı kullanarak vatandaşlarımızla ilişkilerimizi geliştirmek suretiyle mesajımızı ileterek Ak Parti’nin bugün Türkiye’yi götürdüğü politikalardan uzaklaştırabilecek bir ortamı oluşturacağız. Yerel seçimler bu bakımdan bir fırsat. Bu fırsatı vatandaşlarımız değerlendirerek bir ihtarname göndermesi gerekiyor. Aksi takdirde yani bedelini hep birlikte ödüyoruz. Açılım adı altında PKK meşruiyet alanını genişletiyor. Maalesef Türkiye kan, gözyaşı şiddetin tarı haline geliyor ve içeride kutuplaşma dışarıda yalnızlaşma demokraside vatandaşın iradesini dönüştürmekten geçiyor. MHP, Ak parti ve CHP’nin uyguladığı politikalara bakıldığında güçlü bir alternatif olarak vatandaşımızın eğilimlerini temsil edecek bir potansiyele kavuşacaktır” dedi.

 

Oktay Vural, basın mensuplarının Başbakan Recep Tayip Erdoğan MHP’yi CHP’yle ortak hareket etmek ve Esad rejimine destek vermekle suçladığı yönündeki sorusuna, Başbakanın gözünü kan bürümüş olduğunu, başbakanın Müslümanı müslümana kırdıran politikalar içerisinde bulunduğunu ifade etti. “Her şeyden önce dış politika, milli politika olmalıdır insani politika olmalıdır. Bu İslami politika bile değildir” diyen “Vural, Başbakanın izlediği politika ABD askerlerine dua eden, Mısırda darbecilere darbe diyemeyenlerle birlikte olan ve İsrail’in güvenliğini sağlamaya yönelik bir politikadır. Milli menfaatler eksininde bir politika takip edilmesini istiyoruz. Başbakanın dış politikayı iç politikanın bir parçası haline dönüştürmesini kınıyorum. ABD muhalefetiyle, muhalefetin ortaya koyduğu soruları gidermek amacıyla birlikte bir politika oluştururken İngiltere ve Fransa böyle bir politika oluştururken başbakan kalkmış bu meseleyi iç politika malzemesi haline getiriyor yazıklar olsun. Başbakana sormak lazım İsrail’e birlikte aynı safta olmak mı? Milli bir politikadır. Bu ülkeye bedel ödettirmek, kan gözyaşı müslümanı müslümana kırdırmak mı? Bir milli politikadır. Başbakanı milli bir politika takip etmeye davet ediyoruz. Mesele şunun yanında bunun yanında olmak değil, mesele millettin yanında olmaktır ve insanlığın yanında olmaktır. Milletin ve insanlığın yanında olmayanların gözünü kan bürümüşlerin bu meseleyi böyle bir iç çekişme haline dönüştürmesi doğru değildir. MHP olarak biz milli menfaatlerimize uygun Türkiye’nin terör gruplarının oyuncağı olmayan ve barışı diyalogu ve katliamcı zihniyetleri dışlayacak bir politikaya öncelik vermeye davet ediyoruz. Bizim safımız Türk milletinin safıdır. Bizim safımız medeniyetimizin yanındadır. Başbakanın safı savaş baronlarınla birliktedir. Başbakan bugün savaş baronlarıyla birlikte planlar yapmaktadır. ABD askerine dua edenlerle biz birlikte olmayız. Bizim pusulamız milletimizdir. Bizimle birlikte olmayan zihniyetinde Türk milletiyle olmadığı gayet açık ve nettir. Dolayısıyla başbakan bugün savaş koalisyonu peşindedir. Türk milletinin milli menfaatlerine uygun insanlığa ve İslamiyet’e uygun politika takip etmeye başbakanı çağırıyorum” diye konuştu.