Vergi dairesi saat kaçta açılıyor, kapanıyor?

Vergi dairesi saat kaçta açılıyor, kapanıyor?
3 Ekim 2017 12:43

Vergi mükelleflerinin tespitini yapan, vergiyi denetleyen ve toplayan resmi dairelere vergi dairesi demekteyiz.

 

 

Vergi daireleri, Türkiye’de, vergisel açıdan mükelleflere hizmet sunan temel idari birimdir. Mükelleflerin, hizmet alacağı vergi dairesi, normal şartlar altında ikametgah ve iş yeri adresleri üzerinden tespit edilir. İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır.

 

Vergi Dairesi Saat Kaça Kadar Açık?

 

Vergi daireleri ülkemizde neredeyse en yoğun olarak kamu daireleri arasında yer almaktadır. Her gün yüz binlerce kişi vergi dairelerindeki işlemlerini halledebilmek için il ve ilçelerimizde bulunan merkezlere gitmektedirler. Bu yoğunluktan dolayı vergi dairelerine gidecek olan kişiler genel itibariyle vergi dairelerinin açılış saati ve kapanış saati dolaylarında gitmeye özen göstermektedir. Çünkü bu saatler genel itibariyle yoğunluğun daha az olduğu saatler olmaktadır. Peki vergi dairesi çalışma saatleri ve mesai saatleri ne zaman?
Vergi Dairesi Çalışma Saatleri Hakkında Bilgiler İçin TIKLAYIN
Yukarıda vermiş olduğumuz bağlantıda vergi dairelerinin saat kaçta açılıp, kaçta kapandığı, hafta sonu işlem yapıp yapmadıkları, varsa öğle tatili molaları gibi konular hakkında bilgi elde edebilirsiniz.
Vergi daireleri genel itibariyle sabah 08:30 gibi açılırlar ve akşam 17:30 gibi kapanışlar. Ancak yaz ve kış aylarında vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına çalışma saatlerinde değişikliklere gidebilmektedirler. Yine vergi dairesi çalışma saatleri hakkında sorularınızı vermiş olduğumuz bağlantıdan kolaylıkla dile getirebilirsiniz.