Diyarbakır Valisi Toprak: Atılan her bomba, her molotof barış sistemine zarar veriyor

Diyarbakır Valisi Toprak: Atılan her bomba, her molotof barış sistemine zarar veriyor
27 Şubat 2013 12:30

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaşanan süreçten vatandaşın umut olduğunu belirterek, sürece destek verilmesini istedi.

 

 

 

Diyarbakır’da SODES projesi kapsamında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisin yanında yeralan caminin alt kısmı Şefkatevi’ne dönüştürüldü. Hasta yakınlarına kalacak ve kahvaltı imkanı sağlayan evi ziyaret eden Vali Mustafa Toprak hasta yakınlarıyla birlikte kahvaltı yaptı.

Toprak, evde Kızılay’ın yardımıyla çorba ikram edildiğini, 100’ü erkek olmak üzere toplam 150 kişiye bu hizmetin sağlandığını söyledi. Hasta yakınlarına psikolojik desteğin de sağlandığını ifade eden Toprak, projenin bölge için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

 

 

 

 

İNSANLARIN SÜRECE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

 

Kahvaltıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Toprak, ülkenin çok önemli bir aşamadan geçtiğini ve herkesin geleceğinden emin olmak istediğini söyledi. Vatandaşın barış, huzur istediğini belirten, Toprak,çok önemli bir projenin yürütüldüğünü belirtti. Toprak, şöyle dedi:

 

 

 

 

 

“Devletimiz, hükümetimiz, tüm siyasi partiler, dinamikler, her bir noktadaki vatandaşlarımızın buna olan inancını görüyoruz, buna olan dikkatini ve bakışının çok olumlu olduğunu da görüyoruz. Yeter ki insanlarımız huzurlu, hoşgörü ve barış anlayışı içerisinde bir ve beraber olarak yaşasın. Dünyadaki ülkeler ok büyük farklı noktalara gidiyorlar.


Türkiye’nin de bundan geri kalması mümkün değil. Biz vatandaşlar olarak heyecanımız, dikkatimizi tüm enerjimizi ülkemizin gelişimine, birliğine beraberliğine dolayısıyla bu noktada sosyal refah düzeyi yükselmiş bir ülkenin fertleri olarak yaşamamıza vermemiz gerekiyor. Tabi ki bu ifade ettiğim ölçüler içerisinde bizde Diyarbakır’da her bir insan bu konuya güvenmiş ve inanmış diyor ki, bu barış ve güzellik, güven ortamı, ve bunun beklentisi bu güne kadar hiçbir şekilde bu düzeye çıkmamıştır diyor.


Benim beklentim ciddi manada var diyor. Ve buna inanıyor güveniyor, biz meseleleri inanarak ve güvenerek halledebiliriz. Ama inanan ve güvenen insanlarda buna sahip çıkması gerekiyor. Diyarbakır halkı olarak da eğer bunu inanıyorsak ki inandıklarını ben biliyorum güzellikleri istediklerini biliyorum. Artık zulüm, problem görmek istemiyorum. Sıkıntılar yaşamak istemiyorum diyor. Bir ve beraber olarak bir bütün içerisinde yaşayalım diyor. O zaman buna sahip çıkmamız gerekiyor ve sahip çıktığımızda göstermemiz gerekiyor. Biz bakışımız güzel yapmak noktasındayız. Hissiyatımız güzel yapmak noktasındayız. Herkes kendi durumunu ve konumunu eğer ki yanlışlıklar olabilecekse gözden geçirmesi gerekiyor. Başta ben olmak üzere her bir dinamik her bir nokta buna inanmak lazım.’

 

Vali Toprak, Pazar gecesi Dicle Üniversite Hastanesi personelini taşıyan aracın molotofla yakılması olayının sorulması üzerine şunları söyledi:

 

 

 

 

 

Artık Diyarbakırlı demeli ki bu güzel yolda, bu barış ve güzellik yolunda, birlik ve beraberlik yolunda hiçbir molotof patlamamalı, hiçbir el yapımı patlayıcı atılmamalı, hiçbir olumsuzluk olmamalı. Bu ortamı olumsuz noktaya getirecek hiçbir şeyi kabul etmiyorum demeli. Bunu yüksek sesle söylemeli, çünkü bu noktaya kolay, kolay gelinmiyor. Herkesin gayret etmesi gerekiyor. Herkesin gelecekten bir ümidi var, bunu yaşamak istiyor.


O zaman atılan tek bir molotofun dahi bu sisteme zarar verdiğini her bir vatandaşımızın çevresine anlatması gerekiyor. Buna hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor, güzelliklerini hep birlikte yaşamamız gerekiyor. Hiçbir anne ve babanın acı çekmemesi gerekiyor, Gözünden yaş akmamsı gerekiyor. Ama sadece ben bunu istiyorum demekle olmaz. Buna sahip çıkmalıyız ve sahiplenmeliyiz. Bunun enerjisini ve heyecanını çevremize yaymalıyız ki, bu konuda önümüze çıkacak engelleri de aşabilelim”