Vali hakkında suç duyurusu

Vali hakkında suç duyurusu
31 Ekim 2012 08:47

CHP, gazlı cumhuriyet bayramı kutlamasında faturayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e kesti. CHP istanbul Milletvekili Nur Serter ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar, mitinge katılanların suç islediklerini öne süren Vali Yüksel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Yüksel’in açıklamasına sert tepki gösterdi. Tekin, “Bu kadar tecrübeli bir valinin yüz binleri fişlemesi bana otoriter dönemleri hatırlatıyor. Başta Sayın Kılıçdaroğlu’nu mu fişleyecekler?” dedi.

Cumhura biber gazı Ankara Valisi’nin sınıfta kaldığını söyleyen CHP İsparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise, “Soruşturma açılması gereken biri varsa o da polise biber gazı sıkma emri veren kişidir. Kendisiyse istifa etsin, değilse gereğini yapsın” diye konuştu. Yürüyüşte 2 kez biber gazına maruz kaldığını belirten CHP istanbul Milletvekili Nur Serter de, “Suç duyurusunda bulunacağım. Halkın kendi bayramının kutlanmasının engellenmesi AKP’nin artık demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir uygulama sürecini başlattığını ortaya koymuştur” dedi.

Hata yapar CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da, Ankara valisinin soruşturma başlatması halinde büyük bir hata yapacağını ve çok pişman olacağını söyledi.
Acar, “Eğer böyle bir soruşturma başlatılırsa bende şikayet dilekçesi vereceğim” dedi.