Utanmaz adam: Keskin kalemdin yalan oldun

Utanmaz adam: Keskin kalemdin yalan oldun
3 Mart 2016 15:16

Yurt Gazetesi’nde çalıştığı son 100 günden geriye kalan 14 bin TL alacağı için, 12 milyon TL’lik ihtar göndererek, haciz uygulaması başlatan Merdan Yanardağ keskin kalemdin, yalan oldun.

 

Yurt Gazetesi

 

 

BÜTÜN ÖDEMELERİN BELGESİ MEVCUT!

 

 

Cezaevinde olduğu dönemde dahi maaşı ve bütün giderleri ödenmesine rağmen “Paramı alamadım” yalanına sarıldı. (Bunların ve diğer bazı özel ödemelerin listesi ve belgeleri mevcut Merdan, istersen yayınlayalım!)

 

 

YALAN KALEM’İN YARATTIĞI BORÇ BATAĞI

 

 

 

Bu kurum, senin gazeteyi ele geçirmek için yarattığın 3 milyon liralık (eski deyimle 3 trilyon) borç batağı nedeniyle hâlâ ekonomik sıkıntı yaşıyor. Çalışanlarının büyük özverisine rağmen bazı ödemelerinde gecikiyor.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

 

 

Merdan Yanardağ’ın KRT ve Odatv’ye verdiği yalan beyanlar ve attığı iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Merdan Yanardağ’ın suçluluk telaşı içinde söylediği yalanları YURT’un gerçekleri anlatan haberini görmezden gelen medya organlarına da… Seni Derya Sazak yalanlıyor Yalan Kalem Merdan Yanardağ, KRT’ye verdiği röportajda, “Yurt’u Türkiye’nin beşinci büyük gazetesi yapmıştık” dedi. Türkiye’nin iki büyük ana dağıtım şirketi olan YAYSAT ve TURKUVAZ’ın raporlarına göre Merdan Yanardağ’ın yönettiği Yurt Gazetesi, hiçbir zaman beşinci olamadı. İlk 15’i bile göremedi.

 

 

ODATV’ye verdiği röportajda ise “Biz hedefimize ulaştık üç ay içinde gazete 21 bin 120 tirajına çıktı” dedi. Merdan Yanardağ’ın tiraj satın alma yolsuzluğunu Derya Sazak ilan etmişti: “Merdan Yanardağ Yurt’un yabancısı değil. Eski yönetmen… 9 bine düştü denilen tiraj gerçekte neymiş. Tiraj satın alma yöntemini kim icat etmiş?” Yalan Kalem Merdan Yanardağ’ın, kambiyo değeri bulunmayan bir senedi icra yoluyla tahsil etmeye kalktığı ortaya çıkınca; “Arkadaşlarımla paylaşacaktım” dediği ama hiçbir arkadaşının haberinin olmadığı tezgâh bozuldu.

 

 

Yalancı Yanardağ, altyapısını kurmak için gereken 100 bin lirayı kimlerden aldığını bildiğimiz abc adlı internet sitesinde yalanlarına kılıf uydurmaya çalıştı. Baştan aşağı çarpıtmalarla örülen ve laf kalabalığından öteye gidemeyen bu iddialara cevap verme derdinde değiliz. Çünkü neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

 

 

 

Yurt Yayın Grubu olarak, 2011 Nisanı’nda TV projesi olarak başlayan ancak ‘yalan’ olan Merdan tarafından gazeteye dönüştürülen süreci sadece gerçekler arşivlere not düşsün diye satır başlarıyla paylaşıyoruz. Merdan Yanardağ’ın su katılmamış bir yalancı olduğu, Yurt’un ise gerçekleri yazdığının kanıtı olan resmi belge ve bilgileri, mahkeme sürecinde arzu eden herkes görecek nasıl olsa. Merdan’ın yalanlarına alet olan bazı medya organları da tabii ki… Her fırsatta ‘emekçi hakkı’ndan dem vuran Merdan Yanardağ… Sen ki, Yurt’u sendikalı yapan sözleşmenin imza gününde istifa ettin. Senin yüzünden aylardır bu imzanın atılmasını bekleyen sendikanın yöneticileri buna şahittir. Maaşını alamayan varsa sen vermedin. Gazetenin aylık gelir ve giderleri, resmi bilançoları ortada.

 

 

“Alacağım parayı arkadaşlarımla paylaşacaktım” dedin. Hangi arkadaşının bu olaydan haberi var acaba? Senin bu gazeteye Mali Koordinatör ve Genel Müdür yaptığın Suat Yorgancı, “Kime, maaş ödeneceğine, ne kadar ödeneceğine o karar veriyordu. Ödenmeyen maaşların sorumlusu da odur” diyor. Unutmadan, Suat Yorgancı hâlâ Yurt Yayın Grubu’ndaki görevine devam ediyor.

 

 

“Ben gazeteyi kurdum, televizyon için batırdılar” diyorsun ya… Sen gazete için değil, TV için geldin ama sekiz ay sonra “TV olmayacak” diyerek gazete yaptın. Soner Yalçın ve Hakan Aygün de bu TV organizasyonunun dışında değiller… Soner Yalçın ve Hakan Aygün’ü gazetenin kaynaklarını Sokak TV’ye aktarmakla suçladın. Bu mesnetsiz suçlamaları da ne yazık ki Odatv’de yayınlattın.

 

 

Gazeteden önce TV projesi başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da tavsiyesi ile TV’nin ilk genel müdürü Soner Yalçın oldu. Kendi yazdığı kitapta da yer alıyor; yüzde 20 pay istedi, olmadı. İkinci genel müdür yine tavsiye üzerine Hakan Aygün idi. Hatta Fulya’daki ilk bina, Hakan Aygün aracılığıyla tutuldu. Hakan Aygün de yapmadı ve üçüncü isim olarak yine tavsiye üzerine Merdan Yanardağ geldi. Tarih Nisan 2011… TV projesinin üçüncü genel müdürü Merdan Yanardağ oldu. (Bu üçlü süreçte hiçbir şey yapılamamasına rağmen 800 bin dolar uçup gitti) Sonrasında Merdan Yanardağ’ın ısrarıyla AS TV ve 58 TV satın alındı. Ama Merdan Yanardağ da TV projesinin altından kalkamadı.

 

Yalan olan proje yarım kaldı. Bunun üzerine Merdan Yanardağ, 500 bin dolar yatırımla 70 bin tirajlı bir gazete projesi sundu. Bu projeyi daha önce Mehmet Ceylan’a da teklif etmişti. Merdan Yanardağ, gazete teklifini kabul eden Durdu Özbolat’ı 10 ayrı isim önerisi arasından ‘Yurt’ adına ikna etti. Ama bu ismi kendi adına tescil ettirdiğini sakladı.

 

 

Durdu Özbolat’a “Gazete adıyla sanıyla senindir” dedi. Yurt Gazetesi, beklemeye alınan TV projesinden sekiz ay sonra 29 Ocak 2012’de okurlarıyla buluştu. Merdan Yanardağ’ın yapmak için geldiği ama başaramadığı TV projesi ise başka bir ekip tarafından Eylül 2012’de hayata geçirildi. Bu süreçte sadece Gezi Olayları sırasında gazetenin gerçek tirajı 25 bini buldu. Sonra yine baştan beri olduğu gibi 10 binin altına indi. Merdan Yanardağ 5 Ağustos 2013 tarihinde cezaevine girinceye kadar Yurt Gazetesi’ni tek yetkili olarak yönetti.

 

 

Cezaevine girince tüm baskılara rağmen adı künyeden silinmedi. Maddi ve manevi bütün ihtiyaçları Yurt tarafından karşılandı. Cezaevinden çıkınca kitap için biraz dinlenmek istedi. Nisan 2015’te Yurt Gazetesi’ne dönmek için çok ısrarcı oldu. Sütten dili yanan Yurt yönetimi, üç ay için 20 bin, altı ay için 25 bin gerçek satış tirajı sağlayacağına ilişkin taahhütname istedi. Yanardağ bu taahhütnameyi imzaladı ama eski yayın yönetmeni Derya Sazak’ın deşifre ettiği gizlice tiraj satın almalara rağmen verdiği sözü tutamadı. Tiraj satın alma foyası ortaya çıkınca, her ay en az 500 bin TL borçlandırdığı gazeteden bir gece yarısı kaçarcasına ayrıldı. Parasını kimlerden aldığını bildiğimiz internet sitesi tutmayınca, tüm yıkma ve batırma çabalarına rağmen yıkamadığı Yurt Gazetesi’ne karşı kıskançlık duyguları hareket geçti.

 

 

Kurucusu olduğu gazetede kalan bir aylık maaşı için (14 bin TL) 12 milyon TL istedi. İcra memurlarıyla haciz göndererek Türk basın tarihine bir kara leke olarak geçti. Durdu Özbolat Yurt’u yaşatmak için beş yılda bir otel ve bir okul sattı. 20 milyon dolar harcadı. Peki, Merdan Yanardağ ile Soner Yalçın kaç lira sermaye koydu? Tek liraları bile yok! Ha unutmadan; Yurt Gazetesi’nin günlük 220 gazete alıp vatandaşlara dağıtan Maltepe Belediyesi dışında hiçbir belediye ile ne bir abonelik, ne bir ihale, ne de bir çıkar ilişkisi yoktur.

 

 

 

 

Gücünü sadece gerçek okurlarından alan Yurt Gazetesi’nin alnı aktır, düşmanlarının çokluğuna rağmen geleceği parlaktır. Merdan Yanardağ gibi medya günahkârlarının neden olduğu borç batağı yüzünden maaşlarını gecikmeli almalarına rağmen özveriyle çalışan emekçilerinin, bu güzel gelecekteki katkısı da büyüktür.