Ünlü oyuncuya ‘2.5 milyonluk’ dolandırıcı şoku

Ünlü oyuncuya ‘2.5 milyonluk’ dolandırıcı şoku
6 Kasım 2013 10:34

Prof. Dr. Canan Karatay’ın dolandırılmasına şaşırırken, oyuncu Asuman Dabak’ın da başına başka bir türlü dolandırıcılığa kurban gittiği öğrenildi. Dabak, 2.5 milyon liralık birikimini Çanakkale ve Tekirdağ’da tavuk restoranı açmak isterken dolandırıldı.

 

Ünlü oyuncu Asuman Dabak, “Oyunculuğu daha ne kadar yapabilirim” düşüncesiyle bir süre önce ticarete atılmaya karar verdi. Geleceğini garantiye alma hayaliyle giriştiği tavuk restoranı açma hayaliyle yola çıktı. “20 yıllık birikimim” dediği 2.5 milyon lirasını bu işe yatırdı. Asuman Dabak nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

 

Ortak tavuk restoran açma teklifiyle gelen kişi iyi niyetli ve ikna ediciydi. Siz Çanakkale’ye Tekirdağ’a sürekli gelip gidemezsiniz’ diye çek istediler. Bir yıl içinde faizleriyle 2.5 milyon lira değerinde 45 tane çek verdim. Ortada bırakın dükkanı kibrit çöpü dahi yok. Meğer bunlar şirket açtırıp şirket kapattırıp çekleri birbirine veren 4-5 kişiymiş. Dolandırılmışım.”

 

2.5 milyon lirasından olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na kendisini dolandıran şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunan Asuman Dabak, bir taraftan da verdiği çeklerden dolayı Cihangir’deki evine gelen icra ile uğraşıyor.