Ünlü dövme sanatçısı Oğuz Doğanay: Dövme sanatı her objeye uygulanabilir!

Ünlü dövme sanatçısı Oğuz Doğanay: Dövme sanatı her objeye uygulanabilir!
22 Nisan 2021 14:23

Realistik dövme sanatının Türkiye’deki öncülerinden olan Oğuz Doğanay, dövme sanatındaki ustalığını takı tasarımlarına taşıdı. Bu sayede birbirine kalpten bağlı olan insanların aynı hikâyeyi vücutlarında taşımalarına da olanak sağladı. Böylece dövme yaptıramayan kişilerin ortak hikâyelerini vücutlarını taşımalarına imkân veren bir uygulamaya imza attı.

 

Takı üzerine gerçekleştirdiği dövme sanatı örnekleri çok beğenilen Oğuz Doğanay “ Dövme sadece vücuda uygulanan bir sanat değildir. Bunu her objeye uygulama olanağı vardır. Ancak vücuda uygulanan dövmenin özel boyaları ve teknikleri vardır. Takı tasarımında ise farklı boya ve teknikler kullanıyorum.” dedi. Takı tasarımlarını ülke çapında online olarak da satışa sunan sanatçı, yakın zamanda yurt dışına da sipariş gönderebileceklerinin müjdesini verdi.

IMG-20210422-WA0015

 

 

“Genelde herkesin bir hikâyesi vardır. Bu hikâyeyi kimi vücuduna dövme yaparak insanlara anlatır. Kimi de anlatmak ister ama dövme yaptırmasına engel olan bazı durumlar söz konusudur. İşte bu kişilerin hikâyelerini anlatmalarına olanak sağlamak amacıyla yola çıktık. Takılarımız bu amaca hizmet ediyor. Hikâyesi olmayan takı ve dövmeler alıcısına bir şey vermez. Tasarımlarımda hep bir hikâye mutlaka yer alır” diyen Oğuz Doğanay, her tasarımında kendini de bu hikâyenin bir parçası yapmayı başarıyor.

 

1991 Doğumlu olan Oğuz Doğanay mimarlık Fakültesi mezunu olmasına rağmen dövme sanatçısı olmayı seçmiştir. “Annem ve babamın isteği, toplum baskısı derken mimarlık okudum. Ama yüreğimin getirdiği yer dövme sanatı oldu. Ben bu işi meslek olarak değil de bir yaşam biçimi olarak görüyorum. Yaptığım her dövmede anlattığım hikâyeye dâhil oluyorum ve o hikâyede ben de yaşıyorum. Her gün stüdyoya gelirken neşeyle ve coşkuyla geliyorum. Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız hayatınızda hiç işe gitmezsiniz” sözleriyle işini ne kadar sevdiğini de ifade etmiş oldu.