Üniversitelerden tek kişilik sınavlar!

Üniversitelerden tek kişilik sınavlar!
18 Eylül 2022 09:43

Üniversiteler Yükseköğretim Kurulu Kanunu’nu tanımayarak ilanlar açmaya devam ediyor. Kütahya ve Kastamonu’daki üniversitelerde açılan akademik ilanların sınavlarına yalnızca birer kişi girebildi.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akademik kadro istihdamında ‘liyakat ve fırsat eşitliğini’ artırmak amacıyla, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına rağmen, üniversiteler yönetmeliği umursamayarak adrese teslim ilanlar vermeye devam ediyor.

Adrese teslim ilanlara son olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi eklendi. 8 Ağustos tarihinde akademik ilan yayımlayan ve Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı için araştırma görevlisi alınacağını açıklayan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, 29 Ağustos tarihinde ön değerlendirme sonuçlarını, 7 Eylül’de ise kesin sonuçları ilan etti.

Rektörlük tarafından verilen ilanda, “Klasik Arkeoloji alanında doktora yapıyor olmak ve tezli yüksek lisansını Eskiçağ Tarihi’nden yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla kazılarda en az 2 yıl arkeolog olarak çalışmış olmak. Netcad, QGIS ve ArcGIS programlarını kullanabildiğini gösteren sertifikalara sahip olmak” şartları arandı. Sonuçlara göre sınavlara F.A. tek başına girip kadroyu kazandı.

 

 

BENZER GÖRÜNTÜLER

 

Kastamonu Üniversitesi’nde de aynı durum yaşandı. Rektörlük tarafından 26 Ağustos’ta verilen ilanda, Kastamonu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü İnşaat Teknolojisi programı için öğretim görevlisi alınacağını açıklandı. İlanda aranan şartlar ise şu şekilde belirtildi: “İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olup, Deprem ve Yapı Mühendisliği alanında doktora yapıyor olmak. Tarihi yığma yapıların deprem güvenliğinin belirlenmesi üzerine çalışmış olmak.”

14 Eylül’de açıklanan ön değerlendirme sonuçlarına göre ilana başvuran 5 kişiden 4’ü gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle elendi. Kastamonu Meslek Yüksekokulu’nda 19 Eylül tarihinde sınava girmeye hak kazanan İ.K.K. için tek kişilik giriş sınavı yapılacak.