Amerika'ya CHP'yi Kim Şikayet Etti?

Amerika'ya CHP'yi Kim Şikayet Etti?
15 Ekim 2011 10:54

Haşim Kılıç Türkiye’yi ABD’ye Şikayet Etmiş.

Haşim Kılıç CHP’yi ABD’ye Şikayet Etmiş.

 

Şahin Mengü’den gündemi sarsacak iddia.

 

Aydındık gazetesi yazarlarından eski CHP milletvekili Mengü bugün yeri yerinden oynatacak bir iddiaya imza attı. Mengü Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın CHP’yi ABD’ye şikayet ettiğini yazdı. Yazısını belgelere de dayandırdığını yazan Mengü ‘ Wikileaks belgelerinden 4 C. Kaydında Jeffrey Kılıç’ın kendisine CHP’yi  şikayet ettiğini belgelemiş. Mengü ‘Ben de bunu ortaya çıkartıyorum.’ Dedi.

 

HH

 

İŞTE O YAZIDAN SATIR BAŞLARI

 

ŞİKAYET ETTİĞİ ZAMAN BAŞKAN DEĞİLDİ

 

Bu belge düzenlendiği zaman Haşim Kılıç daha başkan olmamıştı. Düz bir üyeydi.Belgenin 4. Maddesinde jeffrey ‘ 1 Ağustos tarihinde kapsamlı reformların önde gelen savunucularından Anayasa Mahkemesi  Üyesi Haşim Kılıç bize özel olarak ”CHP kendi problemleriyle uğraşıyor.CHP İlkesiz, olaylardan uzak bir görüntü çiziyor. Haset ederek , elleri titreyerek bunların ileri demokrasi olduğunu kabul ediyor ama CHP’nin tek görevi  AKP’nin yaptığı her iyi şeyi reddetmek!”diyerek bu açıklamaları bize göndermiştir, diyor.

 

BU İFADELER AMERİKALI’LARA AİT

 

Bu ifadeler bana ait değil. Bu ifadeler Amerikalı diplomatın kendi dışişleri bakanlığına gönderdiği Haşim Kılıç’ın anlatmalarından düzenlenmiş bir nottur. Haşim kılıç bu Amerikalı diplomatın kendisi hakkında yalan yazması için herhangi bir nedenin varlığını ispat etmediği sürece bu beyanları doğru kabul edeceğiz.

 

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI TARAFLIDIR


Bu ülkenin ana muhalefet partisi hakkındaki değerlendirmeyi  bir siyasetçi , bir gazeteci , bir işadamı yapsın Bunların yansız olmak gibi bir sorumlulukları olmadığından kabul etmezseniz dahi ‘demokrasinin gereğidir’ der olağan kabul edersiniz. Ama göreve başlarken ” Görevimi , doğruluk , TARAFSIZLIK ve hakka saygı duygusu içinde” diye yemin eden bir  ‘hakim’ hukukçu olmasa bile nasıl olurda bir ülkenin ana muhalefet partisi hakkında böyle konuşabilir?