Türkiye ‘dijital para’da atak yapıyor!

Türkiye ‘dijital para’da atak yapıyor!
22 Eylül 2019 10:40

Türkiye dijital para birimleri alanında sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Kripto para birimi kullananların sayısı yüz binleri aşarken Merkez Bankası’nın “dijital para” çıkarma kararıyla birlikte şirketler yatırıma hız verdi.

 

 

Aram Ekin Duran / Deutsche Welle Türkçe

Türkiye bir yandan durgunluk, yüksek enflasyon ve işsizlik gibi makroekonomik sorunlarla uğraşırken, diğer yandan tüm dünyayı saran dijital para birimleri ve “blokzincir” (blockchain) teknolojisi alanında çok önemli adımlar atıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olan, 2019-2023 dönemini kapsayan ve 23 Temmuz 2019’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 11. Kalkınma Planı’nda “blockchain tabanlı dijital merkez bankası parası” çıkarılması kararının yer alması, bu alandaki yatırımlara da hız vermiş durumda.

Türkiye’de “dünya ekonomisinin geleceği” olarak tanımlanan blockchain teknolojisini kullananların sayısı yüz binleri aşarken, Türkiye’yi bu alanda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri için “cazibe merkezi” haline getirmeyi amaçlayan şirketlerin sayısı da artıyor.

 

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiye-dijital-parada-atak-yap%C4%B1yor/a-50498476