Turgut Altınok’un ‘üniversite diploması sahte’ iddiası!

Turgut Altınok’un ‘üniversite diploması sahte’ iddiası!
28 Mart 2024 09:10

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok’un diplomasının sahte olduğuna dair iddialar bir kez daha gündemde. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ AKP’li Turgut Altınok’un avukatlık diplomasının sahte olduğunu, baroda kaydının olmadığını söyledi.
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un diplomasının sahte olduğuna dair iddialar bir kez daha gündemde.

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ Flash TV’de katıldığı programda AKP’li Turgut Altınok’un diplomasının sahte olduğunu ileri sürdü.

 

Demirağ şöyle dedi:

 

“Bizim siyasilerin hep diplomaları tartışılıyor ya. Turgut Altınok yazdırmış kendisini yok, ‘hukuk fakültesini bitirdi’ diye. Zaten Kalaba Lisesi’ni dışarıdan bitirmiş. 98’de kaydını yaptırmış üniversiteye. Azarbaycan devleti daha sonra o üniversiteyi kapattı. 98’de 33 günde diploma alıyor. Sonra da yazdırmış, mesleği de avukat. Baroda kaydı yok. Diploma sahte. Ne diyeyim daha?”

 

 

Berna Laçin de tartışmayı açmıştı
Daha önce, Altınok’un adaylığı konuşulurken Oyuncu Berna Laçin, Turgut Altınok’un diplomasını sorgulamıştı ve Laçin, belediye başkanının Azerbaycan Üniversitesi mezunu olduğunu, üniversitenin 1997 yılında kurulduğunu yazmıştı.

“Dikkatimi çekti” diyerek paylaşım yapan Laçin, “Demek 40 yaşından sonra gidip oradan almış diplomasını” demişti.

 

Laçin’in söz konusu paylaşımı şöyleydi:

 

“AKP Ankara adayı Turgut Altınok olmuş. Kendisi Uluslararası Azarbeycan Üniversitesi’nden mezun olmuş. Bu özel üniversite 97’de kurulmuş ve sınav gerekmeden para ile gidip kayıt olunabiliyor. Altınok, 1957 doğumlu. Dikkatimi çekti. Demek 40 yaşından sonra gidip oradan almış diplomasını. İnternet bilgisi bu şekilde. Zaten belediye başkan adaylığı için lise diploması yeterli. Ha, diplomayı dert eden bir ülke değiliz zaten genel olarak.”