TSK’dan sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili açıklama

TSK’dan sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili açıklama
24 Şubat 2016 14:00

TSK, 23 Şubat itibariyle günlük faaliyetler kapsamında sınırda yakalanan şahıslar ve ele geçirilen ürünlere ilişkin açıklama yaptı.

 

 

 

Açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, gün içerisinde; Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 574 şahıs ve Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan dört şahıs yakalanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda; 5.000 paket sigara, 20 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Irak sınırında, Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 200 şahıs yakalanmıştır. Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 1.363 şahıs ve Ege Denizi’ndeki kara sularımızda 652 şahıs yakalanmıştır” denildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı (TSK) tarafından günlük faaliyetlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: Karadeniz Uyumu Harekâtı’nda görevli bir denizaltı, Karadeniz’de karakol icra etmektedir. Karadeniz Uyumu Harekâtı’nda görevli bir deniz karakol uçağı, Karadeniz’in uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etmiştir. NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG BARBAROS, Ege Denizi’nde deniz eğitimleri icra etmektedir. Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda görevli bir denizaltı, Doğu Akdeniz’de karakol icra etmektedir. İtalya’nın ev sahipliğinde, 19 Şubat-04 Mart 2016 tarihleri arasında Orta Akdeniz’de icra edilen Dynamic Manta-16 Tatbikatı’na TCG DOLUNAY ve bir deniz karakol uçağı iştirak etmektedir. Harekât eğitim faaliyetlerinde toplam 15 gemi seyir icra etmiştir.

 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

 

İki adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir.

 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI

 

İki adet Sahil Güvenlik korveti ile Ege ve Akdeniz’de keşif / gözetleme ve karakol görevi icra edilmektedir. Üç adet bot ve bir adet Mobil Radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edilmektedir.

 

HUDUTLARDA YASA DIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN ŞAHISLAR VE ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

 

23 Şubat’ta Suriye sınırında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, gün içerisinde; Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 574 şahıs ve Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan dört şahıs yakalanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda; 5.000 paket sigara, 20 adet av tüfeği ele geçirilmiştir.

 

IRAK’TAN TÜRKİYE’YE YASA DIŞI GEÇİŞ TEŞEBBÜSÜNDE BULUNAN 200 ŞAHIS YAKALANMIŞTIR

 

Irak sınırında, Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 200 şahıs yakalanmıştır.

 

İRAN’DAN TÜRKİYE’YE YASA DIŞI GEÇİŞ TEŞEBBÜSÜNDE BULUNAN BEŞ ŞAHIS YAKALANMIŞTIR

 

İran sınırında, İran’dan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan beş şahıs yakalanmıştır.

 

TÜRKİYE’DEN YUNANİSTAN’A YASA DIŞI GEÇİŞ TEŞEBBÜSÜNDE BULUNAN BİR ŞAHIS YAKALANMIŞTIR

 

Yunanistan sınırında, Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bir şahıs yakalanmıştır.

 

1.363 ŞAHIS VE EGE DENİZİ’NDEKİ KARA SULARIMIZDA 652 ŞAHIS YAKALANMIŞTIR

 

Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 1.363 şahıs ve Ege Denizi’ndeki kara sularımızda 652 şahıs yakalanmıştır.”

 

 

Kaynak: ANKARA, (DHA)