Trump’tan Filistin liderine Kudüs telefonu

Trump’tan Filistin liderine Kudüs telefonu
5 Aralık 2017 19:10

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağının iddia edilmesinin ardından bugün Filistin lideri Mahmud Abbas’ı aradı. Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımanın gündeminde olduğunu söyledi.

 

 

Gerilimin yükseldiği bölgede, ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı görüşmeler gerçekleştirdiği açıklandı. Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan bir isim, Trump’ın Filistin lideri Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

 

İsrail basını, görüşmede Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımayı düşündüğünü söylediğini aktarırken Abbas’ın bunun tehlikeli sonuçlarının olacağını dile getirdiğini vurguladı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın büyükelçiliği ne zaman taşıyacağının açıklanmadığı belirtildi. Abbas’ın sözcüsü Nabil Ebu Rdainah, “ABD Başkanı Donald Trump, Mahmud Abbas’ı aradı ve ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşımayı düşündüğünü söyledi” ifadesini kullandı.

 

Abbas’ın bu açıklama karşısında, böyle bir hamlenin bölgedeki ve Dünya’daki barış süreci, güvenlik ve istikrarı etkileyeceğini söylediği belirtildi.

 

Geçtiğimiz hafta Trump’ın İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü taşıyacağı iddia edilmiş ve bu açıklamanın ardından başta Türkiye, Avrupa Birliği, Arap Birliği, Suudi Arabistan Filistin, Irak ve Ürdün olmak üzere bölgedeki ülkeler büyük tepki göstermişti.

 

 

Kaynak: Sözcü