Trump; zenci ve hispanikleri ölüme terkediyor..

Trump; zenci ve hispanikleri ölüme terkediyor..
19 Nisan 2020 08:40

2. Dünya savaşında bir iki hafta içinde, fabrikalarını dönüştürmek sureti ile dünyanın en seri şekilde tank üretebilen devleti, ABD, Corona virüsü karşı, solunum cihazı, maske, dezenfenktan kıtlığı çekiyor!

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Ve güya, soruna çözüm üretemiyor; insanlar kapitalizmin başkenti newyork’ta evlerinde ölü halde, kimi zaman açlıktan donmuş şekilde bulunuyor!!

 

Sokak köpeği ya da kedisi bulunmayan, dünyanın en zengin devletinde, yaklaşık 600bin evsiz bulunuyor; ki ben bunlara sokak insanı diyorum. Bizdeki sokak köpekleri gibi, çöpleri eşeliyerek, yemek arıyorlar :( Afedersiniz; böyle zenginliğin içine..

 

Oradaki zenginliktense, Türkiye’ye kurban olayım… Paylaşmadığın zenginliğin ne kıymeti var??!

Norveç; isveç; Finlandiya vs, buralara gıpta etmiyor değilim..

 

Neyse konumuza geri dönelim..

 

Newyork başta olmak üzere, ABD’de zenciler ve hispanikler, evsizler (çoğu oy kullanmıyorlar bile) yaşlılar ve yoksullar can veriyorlar.

 

 

Zenginseniz, parayı bastırıp test yaptırıyorsunuz. Sağlık sistemi zaten yıllardır yoksulları görmezden geliyor. Bizdeki ya da AB ülkelerindeki gibi Sosyal Güvenlik yok!

 

Fakirsen ya da bir kere ayağın kaydı mı bittin?! Elinden kimse tutmuyor… Bence bunun adı vahşi kapitalizm…

 

Dikkat çekmek istediğim nokta şu;

 

Cumhuriyetçi olan Trump, zenci ve hispaniklerden doğal olarak, oy alamıyor. Yani kitleler halinde ölenlerin çoğunluğu, Demokratların oy deposu. Meksika sınırına duvar ören bir lider, WASP= Beyaz, Anglosakson, protestanlardan, oy alırken; hispanik ve zencilerden çok düşük oranlarda oy devşirebiliyor.

 

Şunu demek istemiyorum; bu virüsü Trump yaydı, elbette yaymadı..

 

Ama Trump’ın, mücadelede yeterince hassas olmamasını, rahat tavırlarının birazcık da, buna bağlıyorum.

Engin BALIM Twitter