Trabzon seyahatinde gezilecek yerler

Trabzon seyahatinde gezilecek yerler
20 Ocak 2023 15:20

Trabzon, sanki bu dünyada değil gibi. Fatih Sultan Mehmet’in neden Trabzon’u fethetmek için bu kadar çok çile çektiğini, şehrin güzelliklerini görmeyen anlayamaz. Yeşili, mavisi ve keşfedilmemiş güzellikleri ile sizi bekleyen bambaşka bir şehirdir Trabzon…

 

Trabzon’u Anlamak İçin

Öncelikle Karadeniz’i anlamak gerekir. Çünkü Trabzon Karadeniz’dir. Gezilecek yaylaları, birbirinden güzel plajları, bambaşka mutfağı ve tabii ki hamsisi ile sizi bekler. İsterseniz kısaca gezilecek yerleri ile ilgili kısa kısa açıklamalarımıza geçelim:

Trabzon’u bütün Doğu Karadeniz şehirlerinde olduğu gibi güney ve kuzey olarak iki farklı başlık altında incelemek mümkündür. Karadeniz sahil yolu boyunca ilçeleri devam eder. Neredeyse ilçelerinin tamamı deniz kenarında bulunur. Maçka, Köprübaşı, Dernekpazarı, Çakara ve Hayrat ise denize sınırı olmayan ilçeleridir. Tüm ulaşım için Trabzon sahil yolunu kullanmak gerekir.

Trabzon Yaylaları

Trabzon ilinin bütün yaylaları gerçek bir cennettir. Sis Dağından başlayıp Rize’ye kadar uzanan birbirinden güzel yaylar: Maçka, Şolma, Kirazlı, Mavura, Çakırgöl, Lapazan, Akçaabat, Hıdırnebi, Kuruçam, Karadağ, Pazarcık, Yılantaş ve tabii ki Sultan Murat Yaylaları mutlaka gezilip görülmesi gereken noktaları arasında yer alır.

Tarihi Trabzon ve Boztepe

Trabzon merkezde mutlaka şehri yürüyerek gezmeniz tavsiye edilir. İmkan dahilinde aracınızı bir yere bırakarak yürüyebilirsiniz. Tarihi Trabzon’da gezdikten sonra, Boztepe’ye doğru çıkabilirsiniz. Boztepe bütün Karadeniz bölgesinde denizin en güzel izlendiği noktalar arasında ilk sırada yer alır.

Gezerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trabzon seyahati boyunca, yaylalar ile deniz kenarında sıcaklık farkına dikkat etmeniz önemlidir. Yaylalarda bir anda hava bozup, çok düşük sıcaklıklar oluşabilir. Bu sebeple yanınızda ekstra kıyafet götürmeniz önemli olacaktır.

Bir diğer önemli konu ise yollardır. Bazı yaylaların yolları oldukça bozuk olabilir. Şoförlüğünüz iyi değilse yaylaların özelliğinin araştırılmadan yola çıkılmaması gerekmektedir.

Sonuç Olarak Trabzon

Trabzon, yeşili ile ve birbirinden güzel yaylaları ile sizi beklemektedir. Hala keşfedilmemiş pek çok doğal güzelliği bulunur. Örneğin; en az Sümela manastırı kadar değerli, Ani Harabeleri, Santa ve Maçka son derece farklı turistik noktalardır. Gezerken, lezzetli etlerini de unutmamak gerekir. Trabzon’da hem bölgeye has hem de doğal pek çok gıdaya ulaşmak mümkündür.