Torpilli yeğene şimdi de makam odası!

Torpilli yeğene şimdi de makam odası!
27 Nisan 2023 08:57

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun akrabası Şeyda Çavuşoğlu’na şimdi de Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi’nde makam odası verildiği açığa çıktı.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ALES’te son sıralarda olan akrabası Şeyda Çavuşoğlu, yüksek lisansı kazanırken, puanların gösterildiği listeye rektörlüğün talebiyle erişim yasağı kondu. Torpille alım olarak değerlendirilen yüksek lisans mülakatı sonrasında Çavuşoğlu’nun şimdi de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Destek Hizmetler Birimi’nde çalıştığı ve kendisine makam odası verildiği ortaya çıktı.

Kapısında “Destek Hizmetleri Birimi” yazan ve Şeyda Çavuşoğlu isimli bir tabela asılarak makam odası açıldığı bildirildi. Çavuşoğlu’nun çalışma bilgilerinin hastanenin resmi sitesinde yer almadığı görüldü.

 

 

SES Alanya Temsilciği tarafından yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: “Biz bazı çalışanların doğuştan sorumlu aslında torpilli olduklarını düşünüyoruz. Hastanemizde nöbetçi uzman yani nöbetçi başhekimin nöbet odası yok. Mahkum servisinin hemşire odası, deposu hatta bilgisayarı bile yok. Çocuk gelişimcinin çocuklarla ayrı görüşeceği oda düzenlenmemiş. Hastanemizin afiliye hastane olmasından oda yetmezken bazı şahıslara özel oda (makam )düzenlenmesini doğru bulmuyoruz.”

2019 yılında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi tezli yüksek lisans programına kayıt yaptırmaya hak kazananlar listesinde programa başvuranlar arasında yapılan değerlendirmede sondan ikinci sırada yer alan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun akrabası Şeyda Çavuşoğlu da yer aldı.

 

 

TORPİLLE KABUL EDİLMİŞTİ

 

 

Enstitü yaptığı değerlendirmede, yüksek puan alan adayları eleyip ALES’te sonuncu, genel değerlendirmede sondan ikinci olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun akrabası Şeyda Çavuşoğlu’nu yüksek lisansa kabul etti.

Kabulden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda “Sosyal Bilimler Enstitüsü sorumlu müdür ve üyelerinin belirlenerek, bu sorumlular ve rektör hakkında kamu davası açılıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını” istedi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın talimatıyla Rektörlük soruşturma başlattı ve yüksek kurul oluşturuldu. 3 kişiden oluşturulan kurul, konuyla ilgili başlattığı incelemede, yazılı sınavın ardından mülakat-sözlü sınavı yapan jüri üyeleri Prof. Dr. Kamile Demir, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şahin ve Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Sibel Demirtaş’ın ifadesine başvurdu. Öğretim üyeleri ise mülakatı, “Ön değerlendirme süreci adayların mülakat-bilim sınavına girmeye hak kazanıp kazanmadıklarını belirlemek için yapılan ve başvuru belgelerinin kontrolünü içeren bir başvuru değerlendirme aşaması olup, başarı değerlendirme niteliğinde değildir ve bu süreçte bir başarı sıralaması yapılamamaktadır” sözleriyle savundu.