Tıp öğrencilerine maaş

Tıp öğrencilerine maaş
25 Nisan 2012 11:21

İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencilerine maaşbağlanması ve zorunlu mesleki sigorta kapsamına alınmaları için kanun teklifi verdi.

İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencilerine maaş bağlanması ve zorunlu mesleki sigorta kapsamına alınmaları için kanun teklifi verdi.

 

 

Güven, verdiği kanun teklifinin gerekçesinde Tıp eğitiminin 1 yıl hazırlık ilebirlikte 7 yıl sürdüğünü ve intörn olarak tanımlanan 6. sınıf intörnlerin hastanelerde hasta hizmetine aktif olarak katılarak gece ve hafta sonu nöbetler tuttuklarını belirtti.

Kanun teklifini verirken yurtdışında bazı ülkelerde intörnlere maaş ödemesinin miktarına da dikkat çekmek isteyen Güven, İrlanda’da 33619 Avro ve İngiltere’de 22523 Sterlin alan intörnlere karşılık olarak ülkemiz intörnlerine nöbet tuttukları ve personel eksikliği olan yerlerde her türlü eksikliği kompanse etmek için çalıştırıldıkları halde bugüne kadar maaş ödenmemesinin bir eksiklik olduğunu düşünmekte, verdiği kanun teklifi ile intörnlere bağlanacak asgari ücretin sembolik dahi olsa bundan sonra harcayacakları emeğin karşılığıolacağını vurgulamaktadır.