TGB üyeleri, Ergenekon Mütalaasını protesto etti

TGB üyeleri, Ergenekon Mütalaasını protesto etti
20 Mart 2013 01:05

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Afyonkarahisar Şubesi, Ergenekon davasında savcının esas hakkında mütalaasını protesto etti.

 

 

 

 

 

 

Ergenekon davasında cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP’li milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemesi, TGB Afyonkarahisar Şubesi üyelerince protesto edildi. Kent merkezindeki Bankalar Caddesi’nde toplanan TGB üyeleri, savcılık mütalaasına tepki gösterdi. ‘Ya istiklal, ya ölüm, tam bağımsız Türkiye’, ‘AKP’den hesabı millet soracak’ diye slogan atan grup adına açıklama yapan TGB İl Sekreteri Zeren Alatepe, bu davada Türk milletinin sanık olduğunu belirtti.

 

 

18 MART’TA AÇIKLANDI

Alatepe, 18 Mart’ta açıklanan savcılık mütalaasıyla yalnız hukuk ve insan haklarının değil, Türk milletinin onuru olan, milletin devrimcilik ve vatanseverlik birikiminin ayaklar altına alındığını savundu. Alatepe, “Bu davada yargılanan, yalnızca emperyalizme ve onun beslemesi olan gericiliğe karşı mücadelede en önde yer alan devrimciler, vatanseverler değildir. Tarihi, emperyalizmle ve gericilikle mücadele olan Türkü ile Kürdü ile Türk milleti, bu davada bir Amerikan tertibinde sanık koltuğundadır” diye konuştu.

 

YOKLAMA YAPTILAR

Açıklamanın ardından TGB üyeleri, Ergenekon davasında haklarında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen sanıkların isimlerini tek tek okuyarak hep birlikte ‘Burada’ dedi. Yoklama, Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin 3 kez okunmasıyla sona erdi.