Teknoloji Şirketlerine Genel  Bakış

Teknoloji Şirketlerine Genel Bakış
16 Nisan 2019 11:26

Hızla gelişen teknoloji çağında yazılıma olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Yazılıma olan ihtiyacın artması ise, bu alanda hizmet veren yazılım firmaları için önemlidir. Teknoloji çağındaki gelişmelere hızlı bir şekilde ayak uydurmak, hizmet verilen müşterilere bu değişimi yansıtarak katma değerli işler yapmak bir yazılım firmasının sahip olması gereken ilkelerdendir.

 

 

Bu ilkeler doğrultusunda hizmet veren yazılım firmalarından olan Codex, müşterilerin platform bağımsız ihtiyaçları doğrultusunda, Windows, web ve mobil uygulama geliştirme alanlarında hizmet vermektedir.

 

Tarihsel Süreci ile Codex

 

 

İstanbul Yazılım Firmaları arasında olan Codex, 2000 yılında, geleceğin teknolojilerini üretmek için kurulmuştur. 2006 yılında ilk somut adımlarını atan firma, daha önce örneği bulunmayan finans projeleri ile başarıya ulaşmıştır. 2008 yılında ise, geleceğin teknolojilerini üretmek adına güçlü bir ekip kurulmuştur.

 

 

2010 yılına gelindiğinde ise, özel bir framework geliştirilmiştir. Codex isminin doğması ise, 2013 yılını bulmaktadır. 2014 yılından bu yana hızla büyüyen Codex, geleceğin teknolojilerini üretmeye devam etmektedir.

 

 

Kişiye Özel Hizmet Anlayışı

 

 

Windows, web ve mobil platformlar için müşterilere özel yazılımlar geliştiren Codex, sahip olunan farklı yazılımların tek platformda kontrol edilmesini sağlayacak özel entegrasyonlar geliştirmektedir. Codex, geliştirdiği bu entegrasyonlar ile müşterisi olan işletmelerin, rekabetçi ortama ayak uydurabilen, verimli çalışabilen ve kâr elde edebilen işletmeler olması amacı ile yazılımlar geliştirmektedir.

 

 

Müşterileri için özel yazılımlar geliştiren Codex, geliştirdiği bu yazılımlar hakkında çeşitli eğitim ve danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Sahip olduğu tecrübeli danışmanlar aracılığıyla oldukça başarılı eğitimlere imza atmıştır.

 

 

Codex, veri tabanı işlemleri, iş zekası çözümleri ve süreç yönetimleri konusunda da uzmandır. Müşterisi olan işletmeler için, hızla büyüyen datalar karşısında sorun yaşanmaması amacıyla, veri tabanı optimizasyonları yapmaktadır. Ayrıca yedekleme ve iş zekası çözümleri ile özel analizler aracılığıyla mevcut süreçleri gözden geçirmektedir. Bu çözümler ile süreçler iyileştirilmektedir.

 

 

Rakamlar ile Yazılımın Adresi Codex

 

750 kullanıcı ve 6 partnere sahip olan Codex yazılım firması, 14 sektörde, 150 proje üzerinde çalışmaktadır. Bugüne dek yapılan projeler ise, %20 mobil, %25 Windows, %30 Web, eğitim, %5 grafik tasarım ve %5 diğer alanlarda olmuştur.