Tekin: Solcular namusludur

Tekin: Solcular namusludur
27 Ocak 2013 16:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, (CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in açıklaması) “Parti meclisi dışında hiç kimse CHP’yi tartışamayacak bunu herkes böyle bilsin” dedi.
 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı  Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’i partilerinin Küçükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltısında  ilçedeki muhtarlar ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gürsel Tekin, Türkiye’de millet iradesiyle seçilen tek kurumun muhtarlık olduğunu belirterek, muhtarlığın kaldırılmak istendiğini dile getirdi. İstanbul’un birikmiş sorunları olduğunu belirten Tekin, “Küçükçekmece’de de kentsel dönüşüm var. Keşke kentsel dönüşüm olsa. En çok biz arzu ediyoruz. Bunun için Sayın Başbakan’ın tarif ettiği, sadece tarif etmekle kalmayıp aynı zamanda yasaya yazdığı gibi kentsel dönüşüm değil, kentsel yıkımla İstanbullu karşı karşıyadır” dedi.


 
TOPBAŞ’IN TOKİ’YE AÇTIĞI DAVALARIN SONUCU NE OLDU?

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın TOKİ uygulamalarına karşı açtığı davalara ilişkin konuşan Tekin, “Geçen hafta Başakşehir’de bu cümleleri kullanmıştım. Burada da Sayın Topbaş’a bu soruyu tekrarlamak istiyorum. Sayın Topbaş, TOKİ’nin uygulamalarından dolayı çok sayıda dava açtı. Bu davaların sonucu ne oldu, merak ediyoruz. Acaba TOKİ’nin mi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mi, yoksa bu davalar geri mi çekildi bu davaları da Topbaş’a sormak istiyorum” diye konuştu.


 
PARTİ MECLİSİ DIŞINDA HİÇ KİMSE CHP’Yİ TARTIŞAMAYACAK

 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun çalışması konusunda “Ana muhalefet liderinin kardeşi her yurttaş gibi, bu tabii Türkiye’de ekstrem bir şeymiş gibi bütün gazetelerimizin birinci sayfalarında haber oldu. Bu son derece doğal, dünyanın her yerinde böyle. Solcular namusludur unutmayın. Doğal olmayan kamuda görev yapan bakanların çocuklarının kamuda iş yapması” dedi.

 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir” sözlerinin hatırlatılması üzerine Tekin, “Allah’tan CHP var. CHP olmazsa gazetelerimiz, televizyonlarımız ne yazacak, ne çizecek doğrusu merak ediyorum. Bu sadece CHP için geçerli değildir. Ben AKP milletvekillerinin söylediklerini burada bir saat sayabilirim. Bizim partimizde bu düşünceler, bu eleştiriler parti meclisinde, parti kurullarında olur. Parti meclisi dışında hiç kimse CHP’yi tartışamayacak bunu herkes böyle bilsin. Buraların dışındaki konuşmaların tamamını reddediyorum” diye konuştu.