Tek tuşla CHP'li vekillere böyle ulaşılacak

Tek tuşla CHP'li vekillere böyle ulaşılacak
8 Ocak 2013 00:05

Cumhuriyet Halk Partisi’nde akıllı telefon atağı.


H&H ÖZEL Deniz Bilgen ÇAKIR

CHP artık ülkemizde özellikle son yıllarda oldukça tercih edilen akıllı telefonlarda. CHP Bilgi ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı’yla CHP’nin mobil atağını konuştuk.
 
CHP, Android ve İOS gibi yazılımları kullanan akıllı cep telefonlarında kullanılmak üzere “CHPMobil” isimli yeni bir yazılım hazırladı.  
 
 
CHP tarafından hazırlanan yazılımı akıllı cep telefonuna yükleyen vatandaşlar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahil tüm MYK üyelerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına ulaşabilecek, sorunlarını anlatabilecek, güncel haberlere, parti programı ve tüzüğüne ulaşabilecek.
 

CHP Bilgi ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, mobil uygulamaların hayatımızda giderek yaygınlaştığını söyleyerek, “CHP olarak hem kendi parti mensuplarımızla hem de vatandaşlarımızla daha yoğun bir iletişim halinde olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.  
 
Mobil  uygulamaların artık hayatın her alanında kullanıldığını dile getiren Halıcı, “Mobil uygulamalar giderek yaygınlaşıyor. Hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonlarını her zaman elimizde taşıyoruz. Günümüzde artık birçok uygulama mobil cihazlara aktarıldı. CHP olarak hem kendi parti mensuplarımızla hem de vatandaşlarımızla daha yoğun bir iletişim halinde olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

CHP AKILLI TELEFONLARDA

CHPMobil’de ne gibi uygulamalar olduğunu ve kullanımda sıkıntı bekleyip beklemediklerini sorduğumuz Halıcı, daha önce başlattıkları intranet yapılandırılmasında yoğun bir kullanım gördüklerini söyleyerek: “İntranet’e pararel olarak bu yılbaşından itibaren mobil uygulamalardan iki tanesini başlattık. Bir tanesi CHP internet sitesinde yer alan bazı fonksiyonların mobil cihazlara aktarılmasıdır. CHP’nin haberleri, programı, tüzüğüyle birlikte partide görev alan üyelerimizin  hem fotoğrafları, telefon numaraları ve e-mail adreslerinin verildiği bir uygulama. Bu uygulamaya isteklere göre yeni fonksiyonlar eklenecek.” dedi.


 
E-SANDIK MOBİL ORTAMDA

Halıcı, CHPMobil’in özellikle  seçim güvenliği ile ilgili pek çok sorunu aşacağını belirterek şunları söyledi:

“Seçim güvenliği en önemli konulardan biri. Bunu da sadece seçim bittikten sonra ortaya atılan bazı sorunların üzerine gitmekten önce sorun çıkmadan önlemek hayati önem taşıyor. Eskiden internette olan E-sandık uygulamasını mobil  ortama aktardık. Herhangi bir vatandaş ya da üye TC kimlik numarasıyla hangi sandıkta oy kullanacağını, kendi evinde başka hangi seçmenlerin göründüğünü görecek. Eğer eksilik varsa girişimde bulunacak. 


 
Ne yazı ki zaman zaman insanlar kendilerini bile kontrol  etmiyorlar. Ancak birlikte yaşadıkları aile üyelerinin seçmen  olarak görülüp görülmediğini bilmek son derece yararlı. 

Oturduğunuz binada başka bir seçmen var mı, ailenize mensup olmayan birisi listede yer alıyor mu bunun bilinmesi lazım. Biz seçimlerde  200 bin sandık görevlisi atıyoruz. Dolayısıyla bütün sandık görevlilerimiz bu biçimde de durumu analiz edecekler, kontrol yapacaklar. YSK’nın askı listelerini kontrol edecekler. Tüm bunları bir cep telefonuyla yapabilecekler.”