TBMM'den 'Otomatik Sansür' savunması

TBMM'den 'Otomatik Sansür' savunması
8 Mart 2013 00:31

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, TBMM’den Türkiye Kas Hastalıkları Derneği internet sitesine erişimin engellenmesini gündeme taşırken, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, engellemelerin “otomatik” yapıldığını bildirdi.

 

 

 

 

CHP’li Acar’ın, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin internet sitesi ve bazı gazetelere erişimin engellenmesi ile ilgili önergesini, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yanıtladı.

 

 

 

 

 

 

TBMM elektronik ağ yönetiminde kurumsal güvenlik sistemi tarafından, 5651 sayılı “İnternet Ortamında yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” kapsamındaki site kategorileri içiresinde yer alan internet sitelerinin “otomatik” olarak engellendiğini belirten Sağlam, “Söz konusu www.kasder.org.tr internet sitesi, kimlik bilgilerini kurumsal güvenlik sistemine yanlış gönderdiği için sistem tarafından otomatik olarak engellenmiştir” dedi.

 

 

 

Engellenen sitelere yönelik taleplerin, Bilgi İşlem Başkanlığı’nca ivedilikle değerlendirildiğini belirten Sağlam, “Site içeriğinde güvenlik riski bulunmadığı tespit edildiği takdirde, söz konusu siteler erişime açılmaktadır. Soru konusu internet sitesi de bu yolla erişime açılmıştır” diye konuştu.

 

 

 

 

Sağlam, bazı gazetelere erişim konusunda yaşanan sıkıntıları da “teknik gerekçelere” bağladı. FTP programından kaynaklı sorunlar nedeniyle bazı gazetelerin dijital kopyalarının paylaşımında sorunlar yaşandığını bildiren Sağlam, program yazımındaki sorunların giderildiğini, ulusal yayın yapan tüm gazetelere sorunsuz şekilde ulaşılabildiğini ifade etti.