Tayyip bey bana 'Sen aday olma Devlet beyi destekle' dedi

Tayyip bey bana 'Sen aday olma Devlet beyi destekle' dedi
30 Ekim 2012 15:39

Sabahattin Önkibar Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinde MHP’deki genelbaşkanlık yarışını kızıştıracak ciddi bir iddiaya dile getirdi.

İşte o satırlar:
 
Bir süre önceydi.
AKP tarafından görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak aradı:
 
“Meral Akşener’le biz DYP’den beri çok yakınız. Ben onun öz ağabeyi gibiyim.
Kendisi ile uzun uzadıya konuştum. Kongrede genel başkanlığa kesin aday olacak.”
 
 
 
Benzer şeyler daha sonra yakın çevresinden duyulmaya başlandı.
Derken araya Meral Hanımın oğlunun malum nikahı girdi.
İstanbul Beylerbeyi Sarayında yapılan nikahta yaşananlara bire bir şahit olan isimle ortak bir dostun evinde kurban bayramı ziyareti esnasında karşılaştık ve ondan şunlan dinledim.
 
Başbakan Erdoğan’la Bahçeli’nin nikah şahidi olarak çağrılması ortak kararmış.
Meral Hanım iki ismi kapıda ayrı ayrı karşılamış ve ağırlama odasına almış.
Akşener, Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelince yanında olanlara kaş-göz ederek tamamını dışarıya almış ve kendisi de kapıda beklemeye başlamış.
20 dakikayı aşan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi biter bitmez Meral Akşener çıkan Bahçeli’nin yerine odaya girmiş ama girerken kapıda olana, “Sakın kimseyi içeri alma” diye tembihlemiş.
Peki neler mi konulmuş?
Kuşkusuz bunlar sır…
Ancak….
 

 
Meral Akşener nikahın ertesinde en yakınındaki iki isme aynen şunu söylemiş: “Tayyip bey bana sen aday olma, Devlet bey’i destekle dedi. Ben de öyle yapacağım.” Peki Akşener’in bu tutumu nasıl mı izah edilmeli?

Erdoğan’ı ya çok sevdiğinden ya da ondan çok korktuğundan! İyi de o kadar çok seviyorsa Akşener’in MHP’de işi ne? Yok korkuyorsa korkusunun kaynağı ne ola ki?

NOT: Şamil Tayyardan sonra yandaş Yenişafak Gazetesinin Bahçeli’yi açıktan desteklemeye başlaması yukanda sunduğum tabloyu doğrulayan önemli bir belgedir… Bu arada malum birkaç yıl önce MHP’nin Ata TV diye bir kanalı vardı ve bu kanalı ülkücü işadamı Murat Şevkatlı finanse ediyordu. Şevkatlı battı ve şimdi evi bile hacizde. Kanal kapanalı beri Bahçeli, Şevkatlı’nın telefonlarına çıkmıyor ve selam dahi vermiyor.
Bahçeli’yi tanımayanlar Şevkatlı’yı arayıp gözyaşlanna ve de Bahçeli tarafından nasıl kullanıldığını ve vefasızlığını dinleyebilirler. (Laf aramızda o dönem Şevkatlı’yı Bahçeli bağlamında uyarmış ve telefonda tartışmıştık)