Tahran'dan büyük gözdağı!

Tahran'dan büyük gözdağı!
31 Temmuz 2012 12:16

Suriye hükümetine bağlı güçler, Halep’te isyancıların elinde tuttuğu kesimlere operasyonlarını dördüncü gününde de sürdürüyor.

Suriye’de devlet kontrolündeki El Vatan gazetesi, İran’ın Türkiye’yi Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaması konusunda uyardığını yazdı.

Kentte hastanelerin ve kliniklerin hasta kapasitesini doldurduğu haberleri gelirken binlerce kişi de kenti terk etmeye devam ediyor.

Diğer yandan, Başbakan Tayyip Erdoğan telefonda görüştüğü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile Suriye’de “siyasi geçiş sürecinin” hızlandırılması konusunda fikir birliğine vardı.

Beyaz Saray, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yönetimden ayrılmasının da buna dâhil olduğunu duyurdu.

Pazartesi günü yapılan telefon konuşmasında Erdoğan ve Obama, Suriye ve Suriye’nin komşularında mülteci konumuna düşenlere de yardım edilmesi konusunda da mutabık kaldı.

İRAN TÜRKİYE’Yİ UYARDI

Suriye’de devlet kontrolündeki El Vatan gazetesi, İran’ın Türkiye’yi Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaması konusunda uyardığını yazdı.

Gazetenin haberinde, “Suriye’nin topraklarına yönelik herhangi bir saldırının cevabı şiddetli olacaktır ve İran Suriye arasındaki karşılıklı savunma anlaşması etkin hale getirilecektir” ifadeleri yer aldı.

El Vatan gazetesi, Türkiye ve ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde “silahlı çeteler tarafından korunacak güvenli bir cennet yaratmayı planladıklarını” belirtti. Gazeteye göre, Türkiye’ye “Oyunun kurallarını değiştirmekten sakın” mesajı verildi.

Türkiye, Suriye sınırındaki Kilis’e Gaziantep’ten askeri sevkiyat yapmış ve Irak’taki Halepçe katliamına benzer bir katliamın Halep’te yaşanması durumunda, ordularını devreye sokabileceğini belirtmişti.