Sürecin bozulmamasından sevinçliyiz

Sürecin bozulmamasından sevinçliyiz
6 Mart 2013 14:03

İmralı’da hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ve Kandil’de Murat Karayılan başkanlığındaki PKK yöneticileri ile görüşen heyette yer alan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kandil’in, cevabını Nevruz’dan önce Öcalan’a ileteceğini söyledi.

 

 

 

Diyarbakır’dan Ankara’ya giden BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kandil’de görüştüğü PKK yöneticilerinin sürece destek verip vermediği ile ilgili bir soru üzerine Altan Tan şöyle konuştu:

 

 

 

 

“Bu aşamada Kandil’in görüşleri ile ilgili bir açıklamada bulunmam usulen doğru değil. Nasıl ki görüşmelerle ilgili olan tutanaklar ve dataylarla ilgili bilgi vermem doğru değil ise, Kandil ile ilgili açıklama yapmam doğru değil. Ancak şunu söyleyebiliriz. Tabİi ki bu süreç belli bir hassasiyetle ilerliyor. Kandil bunları tartışacak, kendi arasında görüşecek, zaten bunu kamuoyuna deklere ettik. Kandil, Nevroz’dan bir kaç gün önce görüşlerini İmralı’ya bildirecek.”

 

‘SIKINTILARA RAĞMEN SÜREÇ OLUMLU İŞLİYOR’

Şu ana kadar sürecin bütün sıkıntılara ve yol kazalarına rağmen olumlu işlediğini kaydeden Tan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yol kazası tabirini şunu için söylüyorum. Bu tip şeyler olacak, zaten olacağını önceden biz bağıra bağıra söylüyorduk. Çünkü, bütün dünyada böyle olmuş. Mandela Güney Afrika’da bu işleri yürütürken oğlu öldürülmüş. Bir başka yerde başka şeyler olmuş, bir başka yerde sabotajlar olmuş. Dünyanın her yerinde buna benzer dezenformasyonlar ve sürece müdahaleler olmuş, burada da olacak. Onun için diyorum bütün yol kazalarına rağmen, bundan sonra da olabilir bunlar.

 

 

 

 

‘Bundan sonra oldu bitti bir daha olmaz, hiç bir müdahale olmayacak, hiç bir enfeksiyon kapmaz süreç’ demek mümkün değildir. Onun için şu ana kadar gelinen nokta ile ilgili hepimiz ümitliyiz, ama bu ümit temkinli ümittir. Yani her şey oldu bitti tamam peki ne konuşuldu, ne oldu, neler olacak, neler olmayacak bu kadar büyük laflar edersek olmaz. Bu soruların cevabını da ortaya koymamız lazımdır. Dolayısıyla süreç şu ana kadar normal yolunda ilerliyor. Bütün sıkıntılara rağmen. Onun için, en azından şu ana kadar bu sürecin bozulmamasından dolayı sevinçliyiz, gelecekten de ümitliyiz.”