Sporla Büyüyen ve Gelişen Sağlıklı Nesiller

Sporla Büyüyen ve Gelişen Sağlıklı Nesiller
28 Ağustos 2019 15:30

Spor 7’den 70’e her yaşta bireyin sağlıklı ve zinde bir hayat sürmesi için yapması gereken oldukça önemli bir aktivitedir. Yıllardır çocuklarda sporun önemi her alanda vurgulansa da ülkemizde ne yazık ki profesyonel olarak spor yapan çocukların sayısı oldukça az. Birçok kişi sporu sadece sağlıklı ve formda kalmak için yapılan bir aktife olarak görmekte, ancak sporun önemi daha da ileri gidiyor. Spor yapmak disiplin, sorumluluk, özgüven, hesap verebilirlik ve takım çalışması gibi hayat dersleri vermektedir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için oldukça büyük önem taşıyan spor faaliyetleri onların hem fiziksel hem de psikolojik açıdan sağlıklı bir şekilde gelişmelerine yardımcı olmasının yanı sıra. Geleceklerinde daha sağlıklı ve her alanda daha aktif bireyler olmasını sağlıyor.

 

Peki ya çocuklar hangi sporla ilgilenmeli? Aileler bu konuda oldukça yanlış bir tavır alarak bu tercihi kendileri yapıyor ve genellikle ileride çocukları için faydalı olacak spor dallarını tercih ediyor. Bu durum aileler açısından bakıldığında haklı gibi gözükse de çocuklar açısından pek öyle değil. Araştırmalar birçok çocuğun istemediği spor faaliyetlerine zorla gönderilmesinin çocuklarda erken yaşta spordan soğuma ve spor faaliyetlerinden uzaklaşmalarına neden olduğunu göstermektedir. Bu yüzden bu tercihi bırakın onlar yapsın. Eğer tercihleri basketbol ise sizler için harika bir okulu ile karşınızdayız. Çocuklarınız için en profesyonel basketbol okulunun hangisi olduğunu öğrenmek için bu yazımızı okumaya devam edin!

 

Spor Yapmanın Çocuklar İçin Önemi

 

Araştırmalar, egzersizin beyine kan akışını arttırdığını ve vücudun sinirler arasında daha fazla bağlantı kurmasına yardımcı olduğunu, artan konsantrasyona, arttırılmış hafızaya, uyarılmış yaratıcılığa ve daha iyi geliştirilen problem çözme becerilerine yol açtığını göstermiştir. Kısacası, spor yapmak beyninizin büyümesine yardımcı olur ve daha iyi çalışmasını sağlar. Yani birçok kişinin düşüncesinin aksine spor sadece vücut gelişimi için önemli değildir. Uzmanlar profesyonel olarak sporla ilgilenen çocuklar okul hayatlarında daha başarılı olduğunu gözlemlemiştir. Basketbol ise birçok spor dalından daha fazla faydalı özelliği çocuklarınıza sunan harika bir spor dalıdır. Bir takım sporu olan Basketbol sayesinde çocuklar takım ruhunu, dayanışmayı, sorumluluk sahibi olmayı, problemlerle başa çıkmayı ve daha birçok faydalı davranışı öğrenecek. Tabii ki bu saydıklarımız basketbolun çocuklara sağladığı yararlar arasında oldukça küçük bir kısmı ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta vardır ki, çocuklar bu davranışları ancak profesyonel bir basketbol okulunda kazanabilirler. İşte tam da bu noktada sizlere güvenle önerebileceğimiz basketbol okulu tabii ki Erman Kunter Akademi.

 

Erman Kunter Akademi ile Yetişen Profesyonel Basketbolcular

 

Erman Kunter hepinizin bildiği gibi Türk basketbolunda oldukça önemli bir yere sahip olan bir isim. Erman Kunter Akademi ise çocuklarınızın basketbol konusunda uzmanlaşacağı sayılı adreslerin başında geliyor. Siz de Erman Kunter Akademi ve basketbol okulu eğitim programları hakkında daha detaylı bilgiye http://ermankunterakademi.com/ adlı internet adresinden ulaşabilirsiniz.