Şok sözler: Demokratik çözümün gerillası olmalıyız

Şok sözler: Demokratik çözümün gerillası olmalıyız
16 Ağustos 2013 17:39

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da eylemleri başlatmasının 29’uncu yıldönümü nedeniyle BDP’liler, Atatürk Parkı’nda sabaha kadar nöbet tuttu.

 

 

Bu gruba katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Hep beraber demokratik çözümün militanı olmalıyız. Demokratik çözümün emekçisi, gerillası olmalıyız. Bu duygu ve inançla bu süreci örgütlemeliyiz dedi.

 
Turgut Özal bulvarındaki Atatürk Parkı’nda toplanan BDP’liler, 15 Ağustos 1984 tarihini kutlamak için sabaha kadar nöbet tutma eylemi başlattı. Sinevizyon gösterisiyle Abdullah Öcalan’ın eski görüntüleri izleyen BDP’lilerin nöbet tutma eylemine Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da katıldı. Burada konuşma yapan Milletvekili Ata, çözüm için nöbet tutuklarını, özgür bir yaşamı savunduklarını belirterek, şöyle dedi. “Bu gerçekleşinceye kadar hep birlikte mücadelenin içerisinde olacağız. Zor bir işimiz, görevimiz var. Ama, bu zorluk ilk günde karşımıza çıkarıldı, o yüzden biz bugün kendimizi bir şehitler partisi bir şehitler hareketi olarak tanımlıyoruz. Eğer bu toprağa düşen 10 binler değil, 100 binler varsa, bu mücadeleden dolayı 10 binler değil, 100 binler değil milyonlar göç ettiyse, imha, inkar, asimilasyon politikalarından dolayı milyonlarca insan mağdur olduysa ve bugün bu sorunun çözümü için bir umut ışığı verilmişse, biz o umut ışığın peşinde gideceğiz. O umut ışığını halkların umut ışığına dönüştüreceğiz. Bugün bu meydanda oturan halkın değerini, kıymetini bilmesi gerekirken, yasaklarla bu halkı susturmaya çalışanlar, bilsinler ki engelledikleri çözüm, çözüm iradesidir. Engelledikleri bu halkın barışa olan inancıdır, barışa olan tutkusudur. Son 8 aydır çözüm için yaptığımız eylemler nedeniyle davalar açıldı. Çözüm için bedel ödemeye hazırız. Onun için hep beraber demokratik çözümün militanı olmalıyız. Demokratik çözümün emekçisi, gerillası olmalıyız. Bu duygu ve inançla bu süreci örgütlemeliyiz.”
Eyleme Valilikçe izin verilmemesine rağmen güvenlik ekipleri müdahalede bulunmadı. BDP’liler yerlere serdikleri halılar üzerinde sabahladı.