Şok Şok Şok! Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sı!

Şok Şok Şok! Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sı!
2 Şubat 2018 07:10

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak olan CHP 36. olağan kongresine yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

 

 

 H&H ÖZEL HABER

 

 

Kongrede Yalova milletvekili Muharrem İnce ile yarışması beklenen Kılıçdaroğlu’nun 3 Şubat 2018 günü yapılacak Genel Başkanlık seçiminde Genel Başkanlığa yeniden seçilmesi durumunda PM’ye kendince önemli isimleri taşıyacağı konuşuluyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun PM’ye taşıması muhtemel isimleri seçtirebilmek için halen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Tekin Bingöl aracılığı ile blok liste için imza topladığı, gerekli imzaya ulaşılması halinde de PM seçimlerinin blok liste ile yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun daha önceki seçimlerde PM’ye sokamadığı Erdoğan Toprak ve Murat Özçelik gibi vazgeçemediği isimlere yeni oluşturacağı MYK’DA görev verebilmesi için, PM seçimlerinin blok liste ile yapılacağı anlaşılıyor.

 

CHP Liderinin cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, kendisinin çok güvendiği bir kadroyu PM listesine alarak, hazırlayacağı MYK’da kendilerine görev vermesinin beklendiği ve bu durumun da Kılıçdaroğlu’na en yakın birkaç isim arasında konuşulduğu belirtiliyor.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 3-4 Şubat’taki kongrede yeniden genel başkan seçilmesi durumunda oluşturmak istediği MYK listesi:

ImageHandler.ashx

Tekin Bingöl- Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

bulent-tezcan

Bülent Tezcan- Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

erdogan-toprak

Erdoğan Toprak- İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

erdalaksunger

 Erdal Aksünger-  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

ibarhim-kaboglu

İbrahim Kaboğlu- Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

levent-gok

Levent Gök- Genel Sekreter

 

murat-ozcelik

Murat Özçelik- Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

ugur-bayraktutan

Uğur Bayraktutan- İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

selin-sayek-boke

Selin Sayek Böke- Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

cihangir-islam

Cihangir İslam- Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

musacam

Musa Çam- İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

lalekarabiyik

Lale Karabıyık- Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

cetinosmanbudak

Çetin Osman Budak- İşveren Sendikaları ve Meslek Birliklerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 

 

CHP Liderinin oluşturması muhtemel MYK’da Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi beklenen Cihangir İslam, Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşüne katılmıştı. İslam, Kuala Lumpur’a büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı’nın eski eşi.

728xauto

 

 

Genel Sekreterliğe getirilmesi beklenen Levent Gök, Ankara milletvekili ve daha önce CHP Grup Başkanvekilliği yapmıştı.

 

Son dönemde ismi yıpranan Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın yerine getirilmesi beklenen Murat Özçelik, daha önce Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi idi. Özçelik ” Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik” sözleri üzerine tabandan tepki almış ve istifa etmişti.

 

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi beklenen İbrahim Kaboğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü barış sürecinde yer alan ancak daha sonra “akademisyenler bildirisi”ne imza attığı için KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edilmişti.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapmak istediği Erdoğan Toprak, önceki kogrede Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almış ancak delegelerin kendisini çizmesiyle listeye girememişti.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirmek istediği Tekin Bingöl, görev yaptığı süre içerisinde Saray inşaatı ve Ankara kapıları ile anılmıştı. CHP örgütleri içerisinde anti-demokratik davranışları nedeniyle yıpranmış olmasına rağmen kendisinden vazgeçemeyen Kılıçdaroğlu tarafından yeni MYK’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilecek.

 

Halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı olan Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan bölgesel dengeleri korumak için Kılıçdaroğlu tarafından yeni oluşturulacak MYK’ya İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak girecek.

 

 

Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan, yeni MYK’ya getirilmek istenen Uğur Bayraktutan’ın yerine ise CHP Çanakkale milletvekili  Muharrem Erkek’in Kılıçdaroğlu tarafından getirilmesi bekleniyor.

muharrem-erkek

Muharrem Erkek- CHP Çanakkale milletvekili