Şişli’de Hayri İnönü ismi öne çıktı!

Şişli’de Hayri İnönü ismi öne çıktı!
2 Kasım 2018 14:04

Milli Gazete köşe yazarı Adnan Öksüz Mustafa Sarıgül’ün Şişli hayalinin yavaş yavaş suya düştüğünü ve Eyüp’ten aday olacağını köşesinden bu satırlarla iddia etti:

 

 

CHP İstanbul Şişli’de Hayri İnönü’yü mü yoksa Mustafa Sarıgül’ü mü aday gösterecek?
Mustafa Sarıgül Şişli’de CHP’den aday gösterilmezse DSP ya da bir başka partiden aday olur mu?
CHP’den Mustafa Sarıgül’e Eyüp Sultan’dan adaylık teklifi doğru mudur? Doğru ise Mustafa Sarıgül bu teklife ne dedi?
Hayri İnönü büyük bir özgüven içinde gözüküyor. Sarıgül’ün seçime dönük açmaya devam ettiği “Sevgi Evleri”ni tabir yerindeyse ‘tın’mıyor bile! CHP acaba Hayri beye adaylık için bir söz verdi mi? Hayri beyin adaylığı garanti mi, çantada keklik mi?
Şişli’de her iki isim -Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü- aynı anda aday olursa yıllar sonra buradaki CHP’nin hükümranlığı biter mi?

 

HAYRİ İNÖNÜ ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?

 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hakkâri Valisi olan Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık’ı uğurlama yemeğine katılan isimlerden biri de Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü idi.

Hayri beyle ayaküstü sohbet ettim.

En çok merak ettiğim konulardan biri, mahalli seçimlerde neler olacağı idi.

Mustafa Sarıgül de CHP’ye Şişli belediye başkan aday adaylığı için başvuranlar arasındaydı, Hayri İnönü de devam etmek istiyor, o da başvurusunu yaptı.

Bu durumda ne olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu nasıl bir karar verecek?

Bir kere şunu ifade edeyim; Hayri İnönü çok rahat, mütevazi ve alçakgönüllü bir kişilik.

Tüm bu sorular karşısında gerilmedi, öfkelenmedi, alınmadı ve tebessüm ederek sadece şunu ifade etti;

– “Bu konu benim irademi aşan bir konu. Ben şimdi ‘aday olacağım’ desem doğru olmaz. Çünkü karar verecek olan ben değilim. O sebeple yorum yapmak istemiyorum…”

Benim bu yorumdan anladığım şu; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü hırs yapmıyor, öne geçmek, kendini göstermek için kalabalıklara dalmıyor, ezip geçmiyor, “ben de buradayım”ı ifade etmek için olmadık abidik gubidik işlere girmiyor, dar alanda kısa paslaşmalar yapmıyor.

Peki, ne diyor? Şunu diyor Hayri Bey; “Ben yaklaşık 5 yıldır Şişli Belediye Başkanıyım. Yaptıklarım ortada. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl ve Genel Merkez bu çalışmaları değerlendirecek ve sonuçta bir karar verecek. Benim zaten talebim belli ama bu karar da benim dışımda bir karar olacak…”

Mustafa Sarıgül’le karşılaşırsam aynı sohbeti kendisiyle de yaparak notlarımı bu defa Sarıgül penceresinden size ulaştırmak isterim…

Ama siyasette 24 saat bile uzun…

Köprülerin altından hangi sular akar belli olmaz. Şişli’de CHP’den kim aday gösterilecek? Hayri İnönü mü, Mustafa Sarıgül mü? Bunu da herhalde çok uzun olmayan bir süreç içinde öğreneceğiz…

***

Hayri İnönü, 2 yıla yakın birlikte çalıştıkları İdris Akbıyık beyle alakalı olarak da gecede bir konuşma yaptı ve “Yine İstanbul’da beraber çalışma imkânımız olur umarım; bu kez İstanbul Valisi olarak…” cümlesini kullandı.

Haydi hayırlısı…

 

 

2

 

https://www.milligazete.com.tr/makale/1739716/adnan-oksuz/merak-edilen-5-cevapsiz-soru