Sine-i  PKK'ya dönerler

Sine-i PKK'ya dönerler
14 Eylül 2012 08:31

BDP’nin “Dokunulmazlığımız kalkarsa sine-i millete döneriz” çıkışını değerlendiren Erdoğan “Sine-i PKK’ya dönerler. Milletin sinesinde bunlara yer yok. Tehditle oy alıyorlar” dedi

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan-Ukrayna ve Bosna’yı kapsayan gezisinin ikinci durağı olan Kiev’de, terörle mücadele, Afyon patlaması, Orgeneral Necdet Özel’e yönelik sert eleştiriler, 30 Eylül Kongresi’nin hedefiyle ilgili kritik açıklamalar yaptı. Erdoğan, BDP’liler için “Ancak sine-i PKK’ya dönerler” derken, partinin iskeletini bozmayacağını söyledi. Afyon’daki mühimmat deposu patlaması için tahminlerin “merak saiki” üzerinde yoğunlaştığını belirten Erdoğan, sorularımızı şöyle yanıtladı:

 – ‘Örgüt, şehirleri işgal etti’ dendi…
İşgal filan diyorlar ya hepsi palavra.

- OHAL’in getirilmesi teklifleri var…
Böyle bir şey gündemimizde yok. Yol kesmeler var. Biz bu yolları kontrole almayacak mıyız? Sen yol keseceksin, ben arama tarama için belli noktalara kulübeler, istasyonlar kurmayacak mıyım? Vatandaşın can güvenliği tedbirini nasıl alacağım? Bu tedbiri alınca, terör örgütü “OHAL geliyor” propagandası yapıyor. Viranşehir’deki o araç durdurulmasa, kim bilir nereyi bombalayacaktı?

- Terörle mücadelenin güvenlik dışındaki boyutlarında neler yapılıyor?
Terörle mücadele sadece güvenlik boyutuyla yürümez. Attığımız başka adımlar da var. Uluslararası diplomasi, sosyo-ekonomik iyileştirmeler, yatırımlar, kültürel noktada attığımız adımlar var. Kürtçeyi seçmeli ders yaptık onu da yeterli bulmuyorlar. Neymiş zorunlu olmalıymış. Kusura bakmasın o kadar da değil. Bizim dönemimizde ne ret ve de inkar politikaları var. Ama acımasız hakaret ve eleştiri bombardımanı var.

- BDP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldıracak mısınız?
Son tabloyu gördünüz. Gidip teröristle kucaklaşacak kadar, milletin gözüne baka baka fotoğraf verecek kadar, bu tür densizlikleri yapacak kadar, bu ülkeden kopmuşlar. Yargı görevini yapar. Parlamento’ya gelince biz de gereği neyse yapacağız. Bu Parlamento yol geçen hanı değil. Ya demokratik sisteme, haklara, özgürlüklere riayet edersin. O zaman siyasetle müzakereyi yaparım. Ama bunlara uymazsan iki tercihten birini yapacaksın. Ya Kandil’e ya da Meclis’e gideceksin.

-BDP’liler, ‘Dokunulmazlıklarımız kalkarsa Anayasa çalışmalarından çekilip, sine-i millete döneriz’ diyorlar…
 Bunların sine-i milletleri var mı? Bunlar sine-i PKK’ya dönerler. Çünkü milletin sinesinde bunlara yer yok. Kürt kardeşlerimi tehdit etmesinler aldıkları oyun yarısını alamazlar. Bu oyu tehditle alıyorlar.

 – ‘Komutanlar Hasdal’da, terörle mücadele o yüzden şevkle sürdürülmüyor’ deniliyor. Size intikal eden bu tür durumlar var mı?
‘Askerimiz operasyonlara gitmiyor, operasyonlarda tehir yapılıyor’ diye bir şeyi ciddiye almam mümkün değil. Şemdinli’de ilçe tamamıyla taranmış, 160 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Görsel medya ise 2 şehidimizi, ağlamaları, sızlamaları veriyor. Önce ailenin psikolojisini bozuyorsun. Sonra bana, ‘Ailelere psikolojik destek veriliyor mu?’ diye soruyorsun. Bu yayınları yaparsan rehabilite edilecek olan mı kalır? Orada askerimizin verdiği mücadele cansiperanedir, ölümü göze alarak yaptıkları mücadeledir. Öyle bir zan, şüphe taşımak istemem.